TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

В Україні починає діяти електронний підпис

Опубліковано: 09.11.2018 10:10
В Україні починає діяти електронний підпис

Від 7 листопада громадяни України зможуть користуватися електронним підписом при укладанні контрактів і користуванні державними онлайн-сервісами.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час засідання уряду,  -пише Ровесник.

“Цей закон, який набуває сьогодні чинності, дає абсолютно новий широкий спектр ідентифікацій для громадян і українського бізнесу. Цей кваліфікований електронний підпис, який починає діяти відсьогодні, має таку ж юридичну силу, як і підпис, який людина проставляє на паперовому документі”, – зазначив чиновник.

За його словами, від сьогоднішнього дня набуває чинності ухвалений рік тому закон про електронні довірчі послуги. Завдяки новим інструментам українці зможуть спростити контакти як з державними структурами, так і з комерційними підприємствами.

Таким чином, держава розширила перелік послуг, які можна буде отримати онлайн, не виходячи з дому, користувачі ж отримають достовірну ідентифікацію, яка є визнаною у всьому цивілізованому світі, – вони зможуть укладати контракти з іноземними партнерами. Крім того, таким чином вони посилять захист укладених контрактів, а також заощадять час на контактуванні з чиновниками. Також зможуть отримувати послуги на території ЄС.

“Фактично це імплементація України в європейський цифровий простір”, – уточнив міністр.

Як зазначив П.Петренко, вже зараз українці можуть використовувати такі системи ідентифікації, як mobile ID (послуга мобільної ідентифікації та електронного підпису, яка доступна всім власникам мобільних телефонів) і Банк ID. За допомогою такої системи українці зможуть користуватися всіма мобільними сервісами, які надає держава, – участь у тендерах, в приватизації, реєстрація в системі навчальних закладів і охорони здоров’я тощо.

При цьому він зазначив, що зараз в Україні вже працює 421 електронний сервіс, і держава продовжує роботу над розширенням переліку таких послуг. Так, за його словами, зараз розробляються 561 такий сервіс – вони можуть бути доступні громадянам вже наступного року.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман