TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Кабміні готують українським водіям черговий сюрприз, зокрема пропонують проходити техогляд кожні 2 роки

Опубліковано: 15.10.2018 13:26
У Кабміні готують українським водіям черговий сюрприз, зокрема пропонують проходити техогляд кожні 2 роки

Міністерство інфраструктури України оприлюднило для обговорення законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами з іншого боку, – пише Ровесник.

Відповідно до законопроекту, в Україні пропонують повернути обов’язкові регулярні техогляди транспортних засобів з 1 січня 2022 року.
Техогляди
Техогляд пропонують проводити кожні 2 роки, а також при реєстрації або перереєстрації авто та зміні його власника, переобладнанні ТЗ, виїзду за межі митного контролю України.
Обов’язкові тахографи
Крім того, транспортні засоби пропонують обладнати тахографами: для міжнародних пасажирських і вантажних перевезень з 1 липня 2019 року, а для комерційного транспорту, що здійснює внутрішні перевезення – з 1 березня 2019 року.
Транспортні засоби, зареєстровані до 16.06.2010, пропонують обладнати аналоговими або цифровими тахографами, після 16.06.2010 – тільки цифровими.
Для водіїв комерційного транспорту пропонують запровадження Свідоцтва про професійну компетентність, яке разом зі Свідоцтвом про придатність ТЗ до експлуатації додається до переліку обов’язкових документів водія.
З 1 січня 2020 року – для водіїв комерційного транспорту, що здійснює міжнародні пасажирські і вантажні перевезення. З 1 січня 2022 року – для водіїв внутрішніх перевезень.

У разі відсутності документів загрожує штраф 1700 грн або позбавлення права керування на строк до 6 місяців. Громадське обговорення законопроекту триватиме до 8 листопада 2018 року. Потім законопроект узгодять в Кабміні і внесуть в Раду.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман