TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

На Тернопільщині стрімко дорожчає основний продукт

Опубліковано: 04.10.2018 13:50
На Тернопільщині стрімко дорожчає основний продукт

Третю хвилю дорожчання хліба відмічають експерти тільки цього року на Тернопільщині. За дев’ять місяців хліб підвищився в ціні на 15 – 20 %, – повідомляє обласне управління статистики. Основні причини – неврожай зернових, дорожчання енергоресурсів і коливання валюти, – пише mediator.te.ua.

Продавець хлібобулочних виробів Олена Гарач розповідає: тільки минулого місяця двічі замінювала цінники на продукцію. «Звісно, ціни йдуть тільки угору. Мені вже страшно подумати чого чекати далі. Подорожчало все: від чорного хліба до печива, кексів, тортів. Ми почали помічати, що люди стали менше купувати, меншими обсягами».

Середня вартість буханки хліба – 10 – 11 гривень, – кажуть продавці. Минулоріч ціна становила 7 – 9 гривень.

У департаменті агропромислового розвитку ОДА кажуть: тенденція росту цін на хліб була очікуваною. Оскільки влітку часті дощі не дозволили зібрати гарний врожай. Відтак область хоч і забезпечена зерном, однак воно не належить до високоякісної сировини.  «В області останнім часом спостерігаємо дефіцит якісного зерна. Через дощову погоду влітку, більшість зібраного зерна – не дуже доброї якості. Окрім цього, до третини врожаю загалом аграрії втратили через дощі. А ще дорожчають енергоресурси. Це ще одна причина, що призводить до росту цін на кінцевий продукт – хліб і хлібобулочні вироби. Ну і звісно ринкові фактори також впивають на цінову ситуацію. Деякі недобросовісні продавці спекулюють цінами», – каже керівник департаменту Володимир Стахів.

Зупинити ріст цін на хліб може лише стабілізація економіки, – зазначають експерти. Оскільки вартість цього продукту не контролюється жодними державними інституціями.

Вікторія Неборак


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман