TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

«Якщо б до армії призивали і дівчат, і хлопців, то дівчат в армії було би більше», – на Тернопільщині не хочуть служити

Опубліковано: 24.09.2018 11:05
«Якщо б до армії призивали і дівчат, і хлопців, то дівчат в армії було би більше», – на Тернопільщині не хочуть служити
На Тернопільщині з 1 жовтня розпочнеться призов на строкову військову службу, проте охочих іти до армії з кожним сезоном в області істотно не більшає, – пише Актуально сьогодні.
Причин небажання служити в армії у молоді Тернопільщини досить різні: хтось вважає, що служба — це згаяний рік життя; навички і знання, отримані до того в університеті, не будуть потрібні і втратяться; зміст військової освіти часто не відповідає очікуванням; страх перед потенційним фізичним і моральним насильством.

Навіть попри те, що деякі стереотипи, які пов’язані з військовою службою, керівництво призовної комісії намагається розвінчати, на Тернопільщині чимало молодиків ховаються від армії.

— Ми маємо підбирати на призов якісних людей і наші Збройні сили потребують не примусівки, а волевиявлення, патріотизму. Ми повинні розуміти, що якщо наша молодь не буде вчитися воювати у власній армії, то нас палками й батогами поженуть в іншу армію. На жаль, черг із молодих патріотів, які хотіли би захищати рідну землю, у нас немає. Якщо би в нас більшало число добровольців, Тернопільщина змогла би серед інших областей України показати гідний приклад того, як потрібно відстоювати честь та волю Батьківщини. А то в нас спершу на засідання громадських організацій приходять хлопці, а іншого разу дівчата. Поправді, якщо би на Тернопільщині до армії призивали однаково – як дівчат, так і хлопців, то дівчат в армії було би більше, адже вони – сумлінніші. Так склалося, що нам дедалі складніше забезпечити достатнє число людей до кожної черги набору в ті чи інші роди військ, — підмітив голова обласної призовної комісії, заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик.

Голова комісії наголосив, що молодь чомусь обирає пошуки кращої долі за кордоном або переховування замість служіння в армії чи походу до війська. Пан Юрій припускає, що негативні принципи збереглися серед чоловіків ще з часів підпілля у період другої світової війни.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман