TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

На Тернопільщині падають ціни на осінні фрукти

Опубліковано: 23.09.2018 13:13
На Тернопільщині падають ціни на осінні фрукти
На тернопільських ринках місце так званих “літніх” фруктів і ягід помалу, але впевнено займають їх “осінні” конкуренти: яблука, груші, сливи і виноград, – пише ternopoliany.te.ua.

І хоча у вересні попит на осінні фрукти завжди високий, ціни на них у цьому році можуть порадувати споживачів, але засмутити фермерів.

Яблука, груші, сливи і виноград були вже на ринку ще на початку серпня, але саме у вересні ціни на більшість з них просіли. Продавці на ринках кажуть, що в порівнянні з минулим роком, попит на фрукти навіть покращився, а сталося це за рахунок більш низької ціни, підняти яку фермерам не вдається.

Так, лідером за темпами зниження цін стала слива. Станом на 20 вересня 2018 року, українська слива коштує майже вдвічі дешевше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Яблуко посіло друге місце серед осінніх фруктів, ціни на які знизилися більше в порівнянні минулим роком. При цьому, в розрізі головних сортів ситуація просідання ціни виглядає по-різному. Наприклад сорт “Гала” подешевшав відразу на 45%, до 4-6 грн / кг в опті. А сорт “Голден” коштує на 30% дешевше, ніж у другій половині вересня 2017 року, його на оптових ринках можна придбати по 7-10 грн/кг.

“Слід зазначити, що таку ціну ставлять за звичайне українське яблуко, преміальні аналоги цих сортів коштують щонайменше вдвічі дорожче, але їхня пропозиція досить обмежена”, – відзначають продавці.

Груша за останній рік вже втратила 14% ціни. А от щодо винограду, кажуть покупці, то його ціновий діапазон за рік практично не змінився.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман