TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Поблизу Бучача п’яний водій зробив сальто на «Форді» і нічого йому за це не було

Опубліковано: 18.11.2021 17:15
Поблизу Бучача п’яний водій зробив сальто на «Форді» і нічого йому за це не було

У Бучачі не змогли притягнути до відповідальності водія, на якого поліцейські склали адміністративні матеріали за скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння, – повідомляє Тернополіс.

Автопригода трапилася 20 травня цього року у селі Трибухівці, що поблизу Бучача. Вночі, близько другої години, на вулиці Горішній водій автомобіля “Форд Мондео” не обрав безпечної швидкості руху та на узбіччі наїхав купу землі, у результаті чого транспортний засіб перекинувся на дах.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, однак від огляду на стан сп’яніння на місці події відмовився. Також відмовився і від огляду у медичному закладі.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе кермування).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Але що з того вийшло?..

У судовому засіданні поліцейська, яка була у складі оперативної групи, пояснила що тієї ночі прибула на виклик у село Трибухівці, де трапилася ДТП. Коли екіпаж поліції прибув на місце події, там уже працювали медики швидкої. Біля автомобіля був чоловік, який сказав, що саме він причетний до скоєння ДТП. У чоловіка були помітні ознаки алкогольного сп’яніння, але, як на місці події, так і у медичному закладі, від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився.

А у судовому засіданні власник перекинутого автомобіля розповів дещо іншу історію. Своєї провини у керуванні автомобілем у нетверезому стані він не визнав. Пояснив, що тієї ночі не був за кермом.

Мовляв, насправді за кермом був товариш, який втік з місця події. А він, власник авто, взяв провину на себе, аби товариш не ніс відповідальності за скоєння ДТП.

Товариш у суді підтвердив цю версію. Пояснив, що втік з місця аварії, бо перебував у шоковому стані.

Знайшовся також і ще один важливий свідок – місцевий мешканець, який почувши шум серед ночі, вийшов з власного будинку аби подивитися що там відбувається. Так ось, мешканець Трибухівців розповів суду про те, що начебто чув, як двоє чоловіків домовлялися і той, на якого склали протоколи, промовив фразу: “Я візьму відповідальність на себе, скажу, що я їхав”.

Отож, дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо власника “Форда” у зв’язку з відсутністю складу порушення.

А що стосується відповідальності за скоєння ДТП, то тут все виявилося іще простіше. Нагадаємо, строки давності у притягненні до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП зараз становлять 1 рік, а по всіх інших адмінпорушеннях – 90 днів.

Відтак, Бучацький районний суд постановив закрити справу щодо власника “Форда” за ст. 124 КУпАП у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

2 листопада обидві постанови набрали законної сили. Таким чином вийшло так, що ніби і трапився серйозний випадок – автомобіль перекинувся на дах, але винних не знайшлося.

Слід зауважити, що у 2018 році цей же герой інциденту уже попадався поліцейським у стані алкогольного сп’яніння, але тоді справа закінчилася таким же результатом – чоловіка так і не вдалося притягнути до відповідальності.

Олесь ДОНЧАК

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман