TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Зборівська лікарня отримала сучасний рентген-апарат, вартістю в понад 800 тисяч гривень

Опубліковано: 17.10.2020 23:07
Зборівська лікарня отримала сучасний рентген-апарат, вартістю в понад 800 тисяч гривень

На Тернопільщину завітали представниці жіночого руху «За майбутнє» на чолі із його лідеркою Іриною Сусловою. Раніше вони відвідали Центральний ринок у місті, поспілкувались із підприємцями та обговорили проблеми, з якими вони зіткнулись після тривалого карантину, – повідомляє Терен.

Наступна локація, куди вони поїхали, стала Зборівська районна лікарня. Туди нещодавно привезли сучасний рентгенапарат, який придбали за залишок коштів від діяльності Гуманітарного штабу Тернопільської області, заснований Іваном Чайківським. Значну частину коштів для придбання обладнання внесли підприємства компанії «Агропродсервіс», які працюють на Зборівщині. Медики задоволені апаратом. Вони кажуть, що за допомогою такого обладнання, покращиться якість проведення операції і діагностики

– Гуманітарний штаб у перші тижні пандемії пошив 10,5 тисяч захисних костюмів для лікарень Тернопільщини. На той час захисні костюми продавали по 500-600 гривень, а то й за 1000 гривень. Це була невиправдана ціна, тому ми вирішили шити костюми власними силами. Знайшли швейний цех, який погодився взятися за роботу, купили тканину. Собівартість такого костюма — 80 гривень, що в рази дешевше, ніж коштували готові. За вісім тижнів ми забезпечували всі наші лікарні захисними костюмами, масками, дезінфікуючими засобами. Нам вдалося заощадити кошти на рахунках, тому ми змогли закупити для Зборівської лікарні необхідне обладнання. Цим обладнанням будуть користуватися мешканці Зборівщини, наші пайовики. Послуги будуть якісніші і дешевші, – сказав Іван Чайківський.

Лідерка руху зазначила, що порівняно з іншими областями, Тернопільщина має кращий стан медицини.

– Разом із нашою жіночою командою їжджу по різних областях, зокрема, вже були у Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській областях, були в районних лікарнях, бачимо, на жаль, невтішний реальний стан медицини. Такими людьми, як Іван Чайківський, треба пишатися, адже він, як господар, намагається допомогти в усіх сферах, береться за вирішення нагальних проблем, – сказала Ірина Суслова.

На зустрічі із лікарями був присутнім і Володимир Болєщук, голова обласного осередку партії «За майбутнє», а також директор ПП «Агропродсервіс Ярчівці» Василь Гамрач.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман