TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

90-річна українка з інвалідністю перемогла коронавірус: не надто переймалася

Опубліковано: 19.06.2020 17:06
90-річна українка з інвалідністю перемогла коронавірус: не надто переймалася

Після зараження COVID-19 одужала 90-річна жінка під Тернополем.

Українка в дуже поважному віці та з хронічним бронхітом перехворіла на коронавірус і одужала. На 90-й день народження співробітники стаціонарного догляду територіального центру соціального обслуговування Бучацького району в селі Бариш під Тернополем влаштували їй справжнє свято.

Юлія Проста з села Киданів Бучацького району потрапила в будинок для літніх людей на схилі років, бо у жінки не залишилося сім’ї. Про це пише газета “Експрес”.

Там у відділенні стаціонарного догляду вона знаходиться останні 5 років. У квітні в установі заразилися на COVID-19 16 з 19 підопічних і працівників, серед яких була і 89-річна Проста.

Як розповіла завідувачка відділення Ольга Долик, пані Юлія є інвалідом другої групи – під час Другої Світової війни вона втратила ногу.

Також медики додали, що жінка часто застуджується, має бронхіт.

“Вона щиро віруюча людина. Завжди приймала в оселі паломників, які йшли пішки до Зарваниці. Навіть у нас ці люди її відвідують”, – говорить Долик.

Пані Юлія багато молиться, досі читає без окулярів релігійні книги, молитовники, має чудову пам’ять. Дивитися телевізор не любить – їй це нецікаво.

Коли заразилася на коронавірус, у бабусі був сильний кашель, температура підвищилася до 38 градусів.

“Пані Юлія не дуже переживала, навіть до лікаря їхати не хотіла. Казала, що завжди перебуває з Богом і сподівається на нього. Але ми переконали, що там їй допоможуть”, – розповіла медсестра Ганна Іванівна.

І жінка справді одужала.

Доник зазначила, що коли Простій виповнилося 90 років, співробітники відділення купили їй подарунок, букет квітів, влаштували свято.

“У неї так сяяли очі, вона була така щаслива. А як подзвонили люди з рідного села, привітали, це була для неї велика радість “, – додала вона.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман