TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Чи купувати долари у 2019 році: експерти дали важливі поради

Опубліковано: 23.12.2019 13:03
Чи купувати долари у 2019 році: експерти дали важливі поради

Курс долара в Україні продовжує стрімко падати.

Курс долара в Україні продовжує бити рекорди. Так, станом на вечір п’ятниці, 20 грудня, одна одиниця іноземної валюти на міжбанку коштувала 23,32 грн. Українці в подиві, що буде з курсом далі, і чи варто скуповувати іноземну валюту напередодні новорічних свят. Що думають з цього приводу експерти – читайте в матеріалі.

Економісти вважають, що рішення купувати чи не купувати валюту за таким низьким курсом залежать від того, з якою метою людина здійснює валютну операцію. Якщо для того, щоб спекулювати, купувати варто. При цьому слід пам’ятати, що будь-яка купівля валюти є ризиком, але з зростанням ризику зростає і дохід в разі успіху.

На думку експертів, ризики розвороту ринку валют зростають, але складно сказати, в який саме момент приплив інвестицій може зупинитися. Справа в тому, що нинішній курс задовольняє тільки інтереси імпортерів, а ось експортери зазнають труднощів. Адже промисловість падає, дефіцит бюджету на даному етапі фінансується за рахунок позик.

Один з аналітиків радить регулярно купувати євро і долари. Але при цьому важливо пам’ятати про збереження своїх грошей від інфляції. А ось перед святами купівля валюти не завжди є вигідним рішенням, – пише rbc.ua.

“Банки, розуміючи попит населення, можуть збільшувати спред – різницю між ціною покупки і продажу валюти”, – вважає експерт.

Під час новорічних свят валюту купувати можна, але при цьому потрібно розуміти, що ціна змінилася в кращу сторону саме для вас. Експерти впевнені, що іноді немає сенсу чекати більш вигідного курсу, а поступово формувати “довгострокову подушку безпеки” з різних валют.

Крім того, економісти радять для максимального захисту своїх заощаджень зберігати і накопичувати їх за принципом – третину в гривнях, третину в доларах і третину в євро.

Деякі аналітики впевнені, що вже зараз гривня переоцінена відсотків на 15, тому купівля іноземної валюти є вдалим рішенням.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман