TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Пільги на комуналку будемо отримувати по-новому: кому не пощастило

Опубліковано: 22.12.2019 16:48
Пільги на комуналку будемо отримувати по-новому: кому не пощастило

Пільги на комунальні послуги після початку монетизації будуть видаватися по-іншому.

Пільги на ЖКГ в Україні видаватимуть по-новому. Нововведення набуло чинності ще 1 жовтня, проте позначилася в платіжках за комунальні послуги тільки зараз. У Києві, приміром, тільки “Київводоканал” забрав пільгу і направив отримувачів пільг Управління праці та соціального захисту. Там одержувачі пільг зможуть переоформлятися і вирішувати, як монетизувату допомогу. Про це розповіли в “Київводоканалі”, – передає журналіст STYLER.

Як повідомляється, верифікацію будуть проводити в січні 2020 року, але за фактом вже зараз деякі компанії, не інформуючи користувачів, це роблять. У “Київводоканалі” отримувачам пільг доведеться звертатися в Управління праці та соціального захисту, щоб повернути отриману допомогу. Після переоформлення користувач зможе отримувати грошову допомогу від держави у вигляді “живих” грошей, або на карту. У платіжках пільга відображатися більше не буде.

Інші компанії – “YASNO” (Київські енергетичні послуги) і “Київгазенерджи” продовжують надавати пільгу, нікуди звертатися не потрібно.

Інформування користувачів на сайті “Київводоканалу” з’явилося лише наприкінці листопада. У платіжках, отриманих в листопаді (плата за жовтень), компанія також інформувала абонентів.

“Інформуємо, що для пільгових категорій населення з жовтня 2019 року нарахування за надані послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення проводяться в повному обсязі без урахування знижки, яка надавалася на оплату житлово-комунальних послуг. З 1 жовтня 2019 року згідно з постановою Кабінету Міністрів України №373 від 17 квітня 2019 року “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послугу грошовій формі” стартувала монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. У разі виникнення питань про надання пільги необхідно звертатися в районні управління праці та соціального захисту населення”, – вказали на сайті компанії.

Зміни в сумах на платіжках відбилися у екс-одержувачів пільг на квитанціях за листопад 2019 року.

Серед інших особливостей отримання пільг – “Київводоканал” розраховує пільгу залежно від кількості пільговиків, зареєстрованих за адресою. Якщо в будинку зареєстровано вісім осіб, а п’ятеро з них є пільговиками, то знижка буде розраховуватися лише на членів багатодітної сім’ї.

Варто також відзначити, що багатодітні сім’ї (троє і більше дітей) отримують пільгу 50% від газових компаній, за електроенергію платять по 0,9 грн за кВт незалежно від обсягу споживання.

Тепер споживачі “Київводоканалу”, які отримували пільги, повинні будуть проходити верифікацію заново і вибирати для себе найбільш комфортний спосіб отримання допомоги від держави.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман