TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У 2020 році сильно подорожчають сигарети: названа нова ціна за пачку

Опубліковано: 20.12.2019 19:03
У 2020 році сильно подорожчають сигарети: названа нова ціна за пачку

З 1 січня 2020 року за одну пачку сигарет доведеться заплатити більше.

В Україні з 1 січня 2020 року сильно подорожчають сигарети, в тому числі піднімуться ціни на табаконагріваючі пристрої типу IQOS. Скільки коштуватиме одна пачка цигарок в новому році.

Подорожчання буде плановим, так як ще в 2017 році був прийнятий закон про поступове підвищення акцизів на тютюнові вироби. Таке плавне подорожчання відбуватиметься до 2025 року, – пише Ровесник.

З 1 січня ціни на сигарети виростуть приблизно на 20% і в середньому пачка коштуватиме від 45 гривень. Підвищаться також ціни на стіки, що призведе до подорожчання табаконагріваючих пристроїв.

Кілограм тютюну на даний момент стоїть 949 гривень, з 1 січня ця сума зросте до 1139 гривень. Для електронних сигарет і систем нагріву тютюну створено окремий код товару і акциз на них складе з 1 січня 1213 гривень. Середня ціна однієї пачки цигарок з 2020 року складе 45 гривень, на стіки – 63 гривні.

Підвищення акцизної ставки пов’язано з вирівнюванням її до європейських норм – 90 євро за 1000 сигарет. У 2017 році був прийнятий закон, який встановив 8-річний графік підвищення ставок акцизного податку на тютюнові вироби. У 2017 році було підвищення на 30%, а з 2018 по 2025 рік – щорічне підвищення складе 20%.

За прогнозами, у 2025 році середня ціна за одну пачку сигарет складе близько 90 гривень. На даний момент різниця в ціні між звичайними сигаретами і стиками становить близько 20 гривень, до 2025 року ця різниця досягне 150 гривень.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман