TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Зимове взуття боїться солі: що варто знати

Опубліковано: 19.12.2019 14:59
Зимове взуття боїться солі: що варто знати

Холод і сніг, а особливо сіль і антиожеледні реагенти – серйозне випробування на міцність для будь-якого взуття, тому в зимовий період українцям потрібно оберігати взуття від цієї суміші.

Потепління після снігопадів перетворює україські тротуари на мішанину багнюки, яка рясно посипана антисніговою присипкою. Традиційно українськи дороги посипають звичайною сумішшю провареної кам’яної солі та піска, бо все інше занадто дороге. Від такої антиснігової присипки дуже страждає взуття, якщо його правильно не обробити, – пише ternopoliany.te.ua.

Найбільше від солі нищиться замшеве, нубукове та лакове взуття, розповів тернопільський майстер з ремонту взуття Володимир Шиманський.

—  Для того, щоби добре доглянути за взуттям, мало звичайного дешевого взуттєвого крему, який можна часто побачити разом з іншими побутовими товарами. Бо кожн крем повинен виконувати три функції: збереження еластичності, водонепроникності і захисту шкіри. Щоби сіль менше чіплялася до вашого взуття, його потрібно обробляти перед виходом відштовхувальними спреями та спеціальними жирами. Можна просто почистити вологою серветкою. Засоби за догляду за взуттям краще за все купувати у спеціальних взуттєвих магазинах. Технічна сіль дуже пошкоджує шкіряне взуття, не кажучи вже про інші види. Боротися з сіллю складно, бо вона проникає в мікроволокна шкіри, через що зимові черевики пересихають, дубіють і можуть потріскатися, —  наголосив майстер.

Варто додати, що білого сольового розводу на взутті можна позбутися, скориставшись такими порадами.

1. Тепла вода, серветки, крем. Прийшовши із вулиці, помийте взуття теплою водою – мильним розчином або мильною піною. Потім оберніть забруднені місця серветками або туалетним папером і залиште чоботи сушитися. Серветка поглинатиме надлишки солі. Після цього змастіть взуття кремом, можна навіть дитячим.

2. Найефективнішим домашнім методом вважається розчин оцту столового 9 % оцту. Зробіть міцний розчин (три частини оцту на одну частину води) і гарненько протріть ним білі плями солі. Не забувайте, що перед тим, як наносити розчин, взуття треба, як слід почистити щіткою, щоб видалити крупинки солі, які могли засісти у швах. Коли взуття висохне, нанесіть ватним тампоном розчин оцту.

3. Ще один народний спосіб боротьби з плямами від солі – це касторове масло або соняшникова олія. Прийшовши додому, ретельно промийте чоботи. Після того, як вони висохнуть, намастіть їх касторкою.

4. Крім цього, видалити соляні розводи можна за допомогою спирту. Змочіть ватний диск у спирті і протріть ним плями по лінії розводів. Залиште взуття висихати при кімнатній температурі.

5. Вельми ефективний народний спосіб боротьби з соляними плямами на шкіряному взутті – це зубна паста. Її потрібно нанести на взуття, а потім помити поверхню черевик.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман