TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Підвищення пенсій в Україні: хто отримає в 10 разів більше

Опубліковано: 16.09.2019 11:03
Підвищення пенсій в Україні: хто отримає в 10 разів більше

Мінімальна пенсія в Україні зросте на 74 гривні.

Підвищення пенсій в Україні в 2019 році продовжується – у грудні мінімальна сума виплати збільшиться на 74 гривні. При цьому максимальна надбавка буде дорівнює 740 гривень – в 10 разів більше мінімуму.

У 2020 році, ґрунтуючись на новому бюджеті, очікуються щонайменше два перерахунки: в результаті зростання прожиткового мінімуму і завдяки осучасненню. Про це повідомляють “Факти”.

Про те, якою буде надбавка до пенсії у 2020 році буде відомо після презентації проекту бюджету.

Пенсії в 2020 році

Як повідомляється, пенсії в 2020-му підвищать кілька разів — у липні та грудні. В результаті мінімальна пенсія повинна збільшитися з діючих 1564 грн до близько 1800 грн.

Більш того, при мінімальній зарплаті у 6,5 тис. грн (таку виплату анонсували) частина українців зможе претендувати на виплату на заслуженому відпочинку у розмірі 2,4 тис. грн. Так, за законом українці у віці від 65 років, які виконали норму щодо стажу (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) мають право на пенсію в розмірі не менше 2,4 тис. грн. Якщо ж їх розрахунковий розмір пенсії нижче, то різницю повинні компенсувати з державного бюджету, – пише rbc.ua.

Підвищення пенсій в Україні: хто отримає в 10 разів більше

При цьому при зростанні мінімальної пенсії до 1,8 тис. грн максимальний розмір пенсії, на яку мають право українці з високими (як мінімум в 8 разів вище середніх) зарплатами або спеціальними правами, становитиме 18 тис. грн. Підвищення мінімалки вплине тільки на тих, хто на даний момент отримує менше зазначеної суми.

Решта ж українців отримуватимуть виплати за формулою з урахуванням розміру інфляції і динаміки зарплат. Перерахунок відбудеться в березні наступного року, коли Пенсійний фонд та інші відомства зберуть дані по інфляції і середній зарплаті. Головною проблемою залишається дефіцит Пенсійного фонду, який в 2019 році складе 167 млрд грн.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман