TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Світова криза насувається, перший пішов: Аргентина, 24 економіка світу, зазнала дефолту

Опубліковано: 02.09.2019 19:03
Світова криза насувається, перший пішов: Аргентина, 24 економіка світу, зазнала дефолту

Країна, котра у кращі часи входила до топ-10 економік світу, відмовляється вчасно повертати десятки мільярдів позики МВФ та приватним кредиторам. Борговий прес наразі становить $116,7 млрд. За кілька днів нацвалюта втратила 20% вартості.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s (S & P) знизило кредитний рейтинг Аргентини в іноземній і національній валютах до рівня «вибірковий дефолт» (SD). Про це йдеться в опублікованому в п’ятницю повідомленні агентства, – зазначають Патріоти України.

Уряд Аргентини 28 серпня в односторонньому порядку оголосив про продовження терміну погашення короткострокових цінних паперів (Letes). «За нашими критеріями, це являє собою дефолт», – констатує S & P.

Як заявив напередодні міністр фінансів Ернан Лакунса, Аргентина має намір відкласти виплату приблизно 7 млрд доларів по номінованим в песо облігаціях, які повинні бути погашені в цьому році.

Також уряд запропонує розтягнути виплати за облігаціями на 50 млрд доларів, котрі в основному належать іноземним інвесторам, і по позиці від МВФ на 44 млрд доларів.

В цілому до 2023 року план реструктуризації передбачає скорочення виплат на 42% – замість 116,7 млрд доларів інвестори отримають 67,2 млрд.

Це, за словами Лакунси, дозволить «значно зменшити боргове навантаження» країни, яка протягом останніх 14 років майже весь час перебувала в стані дефолту по тим чи іншим борговими зобов’язаннями і двічі проводила реструктуризацію боргу – в 2005 році при президенті Несторі Кіршнері і в 2010 році , коли країну очолила його дружина Крістіна Фернандес де Кіршнер.

У травні 2018 року на тлі різкого падіння курсу песо і дефіциту твердої валюти президент Аргентини Маурісіо Макрі звернувся за допомогою до МВФ. У червні фонд схвалив надання Аргентині 57 млрд доларів по кредитному механізму stand-by. Підписана угода передбачала проведення ряду реформ, які були спрямовані на зниження інфляції і дефіциту бюджету. До теперішнього моменту організація перевела Аргентині 44,1 млрд доларів.

Економічна ситуація знову загострилася після того, як 11 серпня відбулися праймеріз, на яких переміг опозиційний лівоцентристський кандидат в президенти Альберто Фернандес, який закликає переглянути умови угоди з МВФ.

На результати голосування курс песо впав на 30%, а фондовий індекс Merval – на 38%. Агентство Fitch знизило суверенний рейтинг Аргентини з рівня «B» до «CCC».


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман