TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

«Гумор робить нас мудрішими, успішнішими й, безумовно, веселішими!» – парламентар Микола Люшняк допоміг в організації фестивалю сатири у Копичинцях

Опубліковано: 07.06.2019 19:24
«Гумор робить нас мудрішими, успішнішими й, безумовно, веселішими!» – парламентар Микола Люшняк допоміг в організації фестивалю сатири у Копичинцях
Міжрегіональний конкурс-фестиваль гумору та сатири «Грицева шкільна наука» зібрав 2 червня у Центрі культури та дозвілля міста Копичинці майже пів сотні учасників із десяти областей України. 
Так, 47 гумористів з Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Київської, Вінницької, Івано-Франківської та інших областей продемонстрували перед публікою свої вміння смішити словом, – повідомляє Бізнес Компаньйон Тернопіль.

Ведучі конкурсу – керівник відділу культури і туризму Гусятинської райдержадміністрації Роман Сагайдак та український артист Гриць Драпак.

За словами Романа Сагайдака, фестиваль гумору та сатири є доброю нагодою для талановитих людей показати свої вміння, а для глядачів – відволіктися від буденних проблем.

–  Восьмий фестиваль «Грицева шкільна наука» цього року знову зібрав у Копичинцях кілька десятків талантів та чимало глядачів. Це дійство ми організували вперше ще 10 років тому, але через події 2014-го року два роки поспіль не проводили фестиваль. Захід має на меті не лише вибрати найкращих серед гумористів, але й добряче повеселити копичинчан та гостей міста, – розповів Роман Сагайдак.

Як пояснив голова Копичинецької міської ОТГ Павло Лосик, фестиваль гумору та сатири вже став родзинкою Копичинців та кожного року збирає повний зал глядачів.

– Щороку наприкінці травня чи на початку червня ми традиційно організовуємо «Грицеву шкільну науку». Кращі гумористи з різних куточків України показують свої таланти у Копичинцях. Для відбору учасників існує спеціальна система. Так, конкурс розпочинається в 11-й годині ранку і до 17-ої триває перегляд номерів гумористів. З числа усіх вибирають найкращих і о 19-й годині вечора стартує основний концерт. Цього року, як завжди, ми вдячні за підтримку та допомогу в організації проведення фестивалю народному депутату Миколі Люшняку. Дуже приємно, що він не забуває про Копичинці, завжди вислуховує наші проблеми та сприяє розвитку культури у нашому краї, – зазначив Павло Лосик.

Народний депутат Микола Люшняк наголосив на тому, що проведення таких заходів – важлива сходинка до пізнання і популяризації українських цінностей.

– Наш український гумор не має нічого спільного із пустопорожнім й низькопробним «скалозубством». Наш гумор є, в першу чергу, повчальним, адже, здебільшого, викриває, хай і у дотепний спосіб, речі та явища, які є неприйнятними у суспільстві. Вміли і вміють наші люди орудувати словом. Як шаблею. Як косою. Як плугом. І хоч слово це гостре й міцне як криця, але вістря його спрямовували українці не проти людини, але проти людських хиб, які потрібно виправляти. Саме тому гумор робить нас мудрішими, успішнішими й, безумовно, веселішими. Бо якщо у тебе є почуття гумору, значить – свято завжди з тобою– зауважив Микола Люшняк.  

Усіх учасників фестивалю «Грицева шкільна наука» нагородили призами та фінансовими подяками.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман