TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Матір відправили за священиком: подробиці загибелі немовляти

Опубліковано: 05.06.2019 09:06
Матір відправили за священиком: подробиці загибелі немовляти

Батьки дитини вважають, що у всьому винні лікарі.

В Одесі помер шестимісячний хлопчик і батьки вважають, що у його загибелі винні лікарі, які спочатку неправильно поставили діагноз, а потім неправильно лікували дитину. Подробиці трагедії розповіли у виданні “Факти”,  -пише Ровесник.

Шестимісячного Матвію стало погано 30 травня і мама Тетяна викликала до нього дільничного лікаря. У малюка почався розлад травлення, але при цьому не було ні температури, ні блювоти. Весь комплекс щеплень за календарем був зроблений і раніше ніяких проблем зі здоров’ям у дитини не спостерігалося. Дільничний педіатр призначила ліки, але хлопчикові краще не стало і на наступний день його на швидкій доставили в інфекційну лікарню Одеси.

“Хоча він неактивно додавав у вазі, обстеження показали, що з дитиною все в порядку. Нещодавно у малюка почався розлад травлення, при цьому не було ні блювоти, ні температури. Педіатр виписала ліки, але краще не стало. У п’ятницю ввечері викликали швидку, яка відвезла нас в інфекційну лікарню”, – розповіла мама дитини.

В інфекційній лікарні ім у госпіталізації відмовили, так як припустили, що у дитини проблеми хірургічного характеру. Проте в хірургії обласної дитячої клінічної лікарні, де Матвія оглянули, сказали везти малюка назад, в інфекційну лікарню.

Там Матвія визначили в реанімацію і матері заборонили до нього заходити в палату. На наступний день, 1 червня, медсестра сказала матері, щоб та привела священика. Вона побігла в храм і після того, як священик зайшов у палату, хлопчик помер.

Протягом наступної доби Тетяні відмовляли в тому, щоб побачити дитину, посилалися на те, що немає ключів від моргу і вихідний. Насилу вона домоглася того, щоб їй на руки видали історію хвороби малюка. Жінка впевнена, що дитину згубила недбалість лікарів.

У понеділок, 3 червня, головний лікар інфекційної лікарні міста Одеси Світлана Лаврюкова повідомила журналістам, що у шестимісячного Матвія був гострий ентероколіт і анемія.

“31 травня, о 22:25 хлопчик у важкому стані госпіталізований у реанімацію. Незважаючи на проведену інтенсивну терапію, стан дитини, на жаль, прогресивно погіршувався і 1 червня в 17:00 була констатована смерть. За бажанням батьків тіло дитинки буде передано для проведення судової експертизи. Власне, це дослідження і повинно дати відповіді на запитання”, – розповіла Лаврюкова.

Мама Тетяна вважає, що винні у смерті її малюка всі лікарі, починаючи від дільничного педіатра, який спочатку поставив дитині неправильний діагноз. Вона вже звернулася в правоохоронні органи.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман