TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Пенсійному фонді розповіли, хто з українців залишиться без пенсії

Опубліковано: 19.03.2019 09:03
У Пенсійному фонді розповіли, хто з українців залишиться без пенсії
В Україні законом передбачено чотири способи набрати необхідний розмір трудового стажу для виходу на пенсію.

Про це поінформували в одному з регіональних управлінь Пенсійного фонду, – передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, законодавством забезпечені наступні типи забезпечення пенсійного стажу:
– Пільговий. Цей тип стажу зараховується тим громадянам, які працювали на окремих видах виробництва, стикаючись з небезпечними умовами праці протягом повного робочого дня. Підрахунок пенсійного стажу тут здійснюється за формулою, яка передбачає скорочені терміни здійснити виклик.
– Страховий. Забезпечується законом про загальнообов’язкове пенсійне страхування і має на увазі набір стажу в ході виплат Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду.
– Спеціальний. Стаж підраховується як сумарна тривалість трудової діяльності на різних видах робіт. Дає право виходу на пенсію лише після накопичення необхідного розміру стажу в сумі.
– Загальний. Підраховується з урахуванням записів у трудовій книжці і може включати в себе всі три вищевказаних типу стажу. Діє для українських громадян в 90% випадків.

При цьому в ПФУ відзначили, що зароблений до 1 січня 2004 року трудовий стаж законодавчо повинен прирівнюватися до страхового.

З 1 січня 2019 року, згідно з офіційною статистикою, українські громадяни можуть виходити на пенсію з 60 до 65 років, в залежності від кількості накопичених років страхового стажу під час трудової діяльності.

Також в Пенсійному фонді уточнили, що з 1 січня 2019 року в Україні було збільшено мінімальний стаж роботи для отримання права виходу на пенсію. Тепер для осіб, які бажають вийти на пенсію в 63 роки, необхідний стаж становить від 16 до 26 років, а ті, хто 15 років платив ЄСВ, можуть розраховувати на вихід на пенсію в 65 років. Представники ПФУ відзначили, що якщо 15 років страхового стажу в українця немає, то він не зможе розраховувати на отримання пенсії. В такому випадку, він буде отримувати соціальну допомогу від уряду.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман