TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Сільські школи Тернопільщини мають унікальний шанс безкоштовно залучити своїх учнів до спорту

Опубліковано: 15.03.2019 17:08
Сільські школи Тернопільщини мають унікальний шанс безкоштовно залучити своїх учнів до спорту

Тернопільські обласні федерації таїландського боксу та змішаних єдиноборств ММА започаткували проект «Доступний спорт у кожну школу».  Тренери обох федерацій готові приїхати з власним обладнанням у будь-яку сільську школу Тернопільщини та раз на тиждень проводити там безкоштовні тренування для учнів будь-якого віку.

Детально про те, як долучитися до «Доступного спорту», у Тернопільському прес-клубі розповіли ініціатор проекту Богдан Юлик та команда тренерів Максим Маркуш, Максим Сливінський та Сергій Хоркавий, – пише poglyad.te.ua.

–       В області зараз активно розвиваються федерації таїландського боксу та змішаних єдиноборств ММА, але, на жаль, як і кожен вид спорту, популярний він тільки у обласному центрі. На жаль, в районах діти не мають можливості займатися цими видами спорту. Враховуючи це, ми  вирішили створити програму «Доступний спорт  у кожну школу», яка буде реалізована виключно за кошти двох федерацій.  Ми пропонуємо школам, які мають бажання, щоб їхні діти спортивно розвивалися, зробити заявку на сайті. Після заповнення заявки, в навчальний заклад на постійній основі раз на тиждень приїжджатиме професійний тренер, який безкоштовно навчатиме дітей бойовим мистецтвам, – коментує голова обласних федерацій таїландського боксу та змішаних єдиноборств ММАБогдан Юлик.

Заявку на участь слід заповнити на сайті www.dostupnyi-sport.com.ua

Виглядає вона дуже просто. Достатньо вказати район, назву населеного пункту, назву навчального закладу, дані контактної особи та телефон. Усі заявки обов’язково будуть розглянуті менеджерами федерацій і з контактною особою зв’яжуться.

Запросити спорт у свою школу може кожен

Не має значення, чи навчальний заклад знаходиться у місті, чи на хуторі. Спортсмени готові приїхати будь-куди. Охопити проект може навіть 100 шкіл Тернопільської області. Запросити у свій навчальний заклад тренерів може будь-хто: директор, голова батьківського комітету, учитель чи навіть учень. Головне, кажуть, бажання.

 –       Чому я роблю акцент на сільських школах? Я сам родом з Чортківського району. У області досі є сільські школи, де немає практично жодної секції. А ми таким чином засновуємо її у вашій школі. Гадаю, кожна мама чи тато зацікавлені, щоб дитина була здоровою. А ми навчимо їх фізичному розвитку та основам самооборони, – додає Богдан Юлик.

Тренери будуть приїжджати у школи з власним  професійним інвентарем, що дасть можливість якісно проводити тренування і розвиватися учасникам. Достатньо, аби в школі був спортзал.

 Усі тренери, котрі братимуть участь в «Доступному спорті» мають досвід роботи з школярами. Вони завжди слідкують за безпекою дитини та вміють надавати першу домедичну допомогу. Однак, наголошують, що дітей вчитимуть на стільки битися, як захищатися. Займатимуться і з хлопчиками, і з дівчатками.  Останні, до слова, у Тернополі на секції бойових мистецтв ходять активно.

–       У нас тренування з дітьми відбувається у формі гри. Ми стараємося застосовувати розвиваючі ігри, на реакцію. Бо тільки битися, просто махати руками і ногами, їм стає нудно, – каже тренер Максим Маркуш.

«Доступний спорт  у кожну школу» створений для дітей будь-якого шкільного віку. Максиму Сливінському 18 років, він прийшов у таїландський бокс три роки тому і вже досяг спортивних висот. У 2018 році хлопець виборов два перших місця на Чемпіонаті Європи в Римі.

–       Особливість таїландського боксу в тому, що ми працюємо і руками, і ногами, і ліктями, і колінами, – каже Максим Сливінський. – Це надзвичайно цікаво і захопливо. А почати тренуватися ніколи не пізно. Головне – не лінуватися і слухати тренера.

«Доступний спорт  у кожну школу» вже розпочав свою роботу. На сайті  www.dostupnyi-sport.com.ua можна заповнити заявку на участь, а також побачити більше, як виглядають заняття.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман