TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Міжбанк: гривню лихоманить

Опубліковано: 15.03.2019 18:03
Міжбанк: гривню лихоманить

У п’ятницю суєта на валютному ринку продовжиться, а ось статистика торгів знизиться. Причина – ефект закінчення тижня і традиційне падіння ділової активності перед вихідними. Тому ми прогнозуємо обсяг п’ятничних операцій в сумі до 360-400 млн доларів при укладенні до 450-520 угод.

По курсу ж ситуація залишиться досить напруженою. Масовані скупки валюти останніх днів Укрзалізницею під погашення своїх зовнішніх боргів призвели до істотного перевищення попиту над пропозицією і стрибка котирувань. НБУ намагався погасити ці злети котирувань своїми інтервенціями з продажу долара і витратив на це за нашими розрахунками вже не менше 85-100 млн доларів, але особливого ефекту поки не досяг – курс продовжував зростати до вчорашнього вечора. Це швидко підхоплював готівковий ринок. який також активно почав зростати з метою в 27-27,10 гривень до п’ятниці. І це йому вдалося. На ранок сьогоднішнього дня більшість обмінників ставить продаж долара вище 27 гривень, – пише news.finance.ua.

Валютний ринок явно розігрітий і боротьба курсових інтересів найбільших гравців сьогодні продовжиться. Крім готівкового ринку проти гривні сьогодні працює і зростання ліквідності в системі. Коррахунки банків на ранок 15 березня зросли на 3,4 млрд гривень – до 57,2 млрд і це дає ресурс спекулянтам для розгойдування курсу протягом дня.

На користь гривні грають два істотні фактори – наближення періоду бюджетних платежів (початок наступного тижня) і закриття Укрзалізницею своїх потреб у валюті (вчора погасила зовнішні зобов’язання), що знизить потребу в валюті на міжбанку і дає шанс гривні потіснити долар, якщо знову не буде сюрпризів. А вони, схоже, не виключені, бо є ще ціла група великих клієнтів, яким в березні знадобиться валюта для погашення своїх зовнішніх боргів. І саме вони можуть знову почати підривати ринок.

Як і вчора – поведінку ключових гравців міжбанку і їхні курсові завдання сформують сьогодні остаточний тренд по курсу.

Ми прогнозуємо на п’ятницю зниження обсягів операцій при збереженні суттєвої волатильності по курсу і широкий коридор по долару в межах 26,80-27,10 гривень з повною залежністю котирувань від дій і завдань найбільших гравців, а також поведінки НБУ.

Котирування готівкового валютного ринку: На готівковому ринку поки цінники ростуть, а спред залишається широким, що говорить про збільшені валютні ризики.

Курс долара в банках на 10 ранку: купівля 26,70- 26,97 і продаж 27,00-27,20 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,80-27,02 гривень і продаж 27,03-27,15 гривень.

Курс долара на Міжбанку – графік:

Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,87 / 26,82
євро – 30,36 / 30,41
російський рубль – 0,410 / 0,411


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман