TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Ні весни, ні літа: синоптики налякали українців невтішним прогнозом

Опубліковано: 13.03.2019 17:03
Ні весни, ні літа: синоптики налякали українців невтішним прогнозом

Погода в Україні в найближчі місяці очікується нестабільна.

Погода в Україні найближчим часом не порадує ні теплом, ні сонцем. Не встигли жителі України погрітися в перших променях березневого сонця, як ясна погода змінилася штормовим вітром, дощами і мокрим снігом. І в найближчі дні, за словами народних синоптиків, потепління очікувати не варто, – пише Ровесник.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що на Україну почався рух північного вітру, а це означає, що в країну повертаються морози. Він зазначив, що буде два етапи похолодання – 12 березня і 19 березня.

“Звичайно, мінус буде не таким серйозним, як взимку – холодної хвилі потрібно подолати теплий потік від Атлантики, який подарував нам гарну погоду днями. Але жарко нікому не стане вже 12 березня очікується три-п’ять градусів морозу і більше. А вже 19-22 березня нас чекає друга хвиля похолодання – стовпчики термометрів опустяться до 5-7 градусів нижче нуля. На півночі і сході температура буде ще нижче”, – повідомив синоптик.

Він додав, що тепло прийде в Україну в останній тиждень березня, але очікуються опади майже у всіх регіонах.

Ні весни, ні літа: синоптики налякали українців невтішним прогнозом

Карта погоди

“По Україні пройдуть опади протягом декількох днів в кінці місяця, а до 22 березня буде ще і мокрий сніг, на півночі – більш сухий. Весна прийде не швидко, але вже з 5-6 квітня можна бути впевненим у закінченні холодного періоду. Ще 6-7 прораховуються нічні заморозки, але цей квітень в будь-якому випадку буде тепліше, ніж у нас зазвичай буває”, – додав Горбань.

Також він спрогнозував спекотний травень та відсутність рясних опадів на початку літа, що може призвести до неврожаю.

“Без дощу будемо до 18 червня, весна суха і спекотна. Урожай впаде на 20-30% напевно, адже його формують перші 33 дні після сівби на початку квітня”, – попередив він і додав, що середина літа буде дуже спекотною.

А ось інший народний синоптик Володимир Деркач прогнозує дощову весну і прохолодне літо. Він розповів, що весна повернеться в Україну тільки після 20 березня, а до цього очікуються опади та морози.

У квітні погода буде дуже мінливою, не стабільною і досить прохолодною. Травень розпочнеться з дощів, які триватимуть кілька тижнів.

Червень також буде прохолодним і дощовим, потеплішає до літніх відміток тільки до середини місяця, але потім температура повітря знову знизиться через рясні опади.

Липень, за словами Деркача, буде помірно теплим, а спека буде тільки в половині серпня і всього на кілька днів. Друга половина серпня очікується теплою і сухою.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман