TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Пенсійному фонді розповіли, кому і на скільки підвищили пенсії у березні

Опубліковано: 08.03.2019 20:03
У Пенсійному фонді розповіли, кому і на скільки підвищили пенсії у березні

Україна проведе перерахунок пенсій – з 10,2 млн пенсіонерів виплати підвищено більше, ніж 8,9 мільйонам людей. Індексація пенсій не проводилася ряду «спецпенсіонерів»: держслужбовцям, посадовим особам органів місцевого самоврядування, прокурорам, суддям і народним депутатам,  – пише Бізнес Компаньйон

Як повідомляють в Пенсійному фонді України, перерахунок було проведено автоматично. Його суть така: показник середньої заробітної плати, який застосовується для перерахунку пенсій, збільшується на коефіцієнт, що відповідає 50 відсоткам показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески за попередній рік.

Перерахунок пенсій проведено для осіб, які отримують пенсії, призначені відповідно до законів України:
1.«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» – на коефіцієнт 1,17 збільшується показник 3,764 тисячі гривень (середня заробітна плата за 2014-2016 роки).
2.«Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб (з числа військовослужбовців строкової служби)» – на коефіцієнт 1,17 збільшується показник 3, 764 тисячі гривень.

3.«Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (які отримують пенсії обчислені, виходячи із заробітної плати, визначеної за роботу в зоні відчуження) – на коефіцієнт 1,17 збільшується показник 928,81 грн (середня заробітна плата (дохід) на одну застраховану особу, з якої сплачено страхові внески, за 2006 рік).


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман