TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Тернополі офіційно запрацював найпотужніший кардіоцентр в Західній Україні (Фото)

Опубліковано: 06.03.2019 19:03
У Тернополі офіційно запрацював найпотужніший кардіоцентр в Західній Україні (Фото)

У Тернополі офіційно відкрили сучасний європейський кардіологічний центр! Він працює на базі Тернопільської обласної наукової лікарні та є одним із найпотужніших у Західній Україні.

В кардіологічному центрі проводяться унікальні складні операції на серці: пересадка серцевого клапана, операції на відкритому серці, встановлення стентів тощо, – пише Бізнес Компаньйон.

«Ми вже зробили сто коронарографій (стентувань). І якщо пацієнт своєчасно потрапляє в клініку і йому роблять стентування, то уже на наступний день, завдяки швидкому відновленню, не видно, що у нього був інфаркт», – розповів професор Микола Швед.

Крім того, в кардіоцентрі уже провели майже 70 операцій на відкритому серці, що раніше в нашій області було просто неможливо! На лікування приїжджають пацієнти з Луцька та Львова. Відтепер завдяки відкритому кардіоцентру тернопільські кардіохірурги робитимуть це краще і швидше. Зможуть обстежувати і оперувати більшу кількість пацієнтів.

Зазначимо, що над створенням цього центру працювали два роки. На його облаштування та матеріально-технічне забезпечення спрямували понад 40 млн. грн. Зокрема, 20 млн. грн. виділили з обласного бюджету на ремонт кардіоцентру, а на придбання ангіографа – на умовах співфінансування 11 млн. грн. з державного бюджету та 11 млн. грн. – з обласного бюджету.

Разом з тим, це далеко не весь перелік зробленого в університетській лікарні за останні три роки. Тут відкрито центр політрами, який забезпечує надання невідкладної допомоги хворим з політравмою, подальших складних реконструктивних втручань, реабілітаційного лікування. На реконструкцію використано – 4,4 млн. грн. з обласного   бюджету.

Також створений лабораторний комплекс та централізована стерилізаційна Тернопільської університетської лікарні.

кардіоцентр1

кардіоцентр2

кардіоцентр3

кардіоцентр4

кардіоцентр5

кардіоцентр6

кардіоцентр7

кардіоцентр8кардіоцентр10

кардіоцентр11


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман