TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Приватбанк заявив про «перемогу» над Коломойським

Опубліковано: 05.12.2018 11:03
Приватбанк заявив про «перемогу» над Коломойським

Високий суд Лондона надав ПриватБанку право оскаржити рішення про непідсудність за позовом проти колишніх власників банку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. При цьому представники захисту олігархів заявили про свою перемогу в суді,  – пише Бізнес Компаньйон.

Як повідомляє прес-служба банку, таке рішення виніс суддя Тімоті Фанкорт під час слухання, що відбулося 23 листопада 2018 року у Лондоні. Таким чином цей суддя надав ПриватБанку дозвіл на оскарження рішення суду першої інстанції з питання юрисдикції.

При цьому у фінустанові зазначили, що подадуть апеляційну скаргу найближчим часом. Сума позовних вимог ПриватБанку до екс-власників наразі складає близько $3 млрд.

“Банк заявляє, що шахрайські дії (екс-власників. — Ред.) завдали шкоди (ПриватБанку. — Ред.) на суму $1,9 млрд, плюс відсотки (щодня нараховується близько $500 тис.), і лишається впевненим, що в кінцевому результаті йому вдасться довести свої позовні вимоги до розгляду в суді Лондона”, — зазначено у повідомленні.

 

Згідно з рішенням, наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова та шести підконтрольних ним компаній на суму 2,6 млрд доларів залишається в силі. Відповідачам і надалі заборонено відчужувати свої активи без згоди ПриватБанку або дозволу англійського суду.

Таким чином, наголосили у банку, суд визнав, що фінустанова не має труднощів із доказами “ретельно спланованих шахрайських дій та відмивання коштів в особливо великих розмірах” Коломойського і Боголюбова перед націоналізацією ПриватБанку.

При цьому з’явився прес-реліз юридичної компанії Fieldfisher, яка представляє інтереси Коломойського. За їхньою інформацією, Високий суд Лондона відхилив позов ПриватБанку до Коломойського і Боголюбова і наказав банку відшкодувати понесені судові витрати двом своїм колишнім основним акціонерам.

 

Відзначається, що суд встановив, що Всесвітній арешт активів був виданий помилково, і що ПриватБанк навмисно сфабрикував позов таким чином, щоб у банку з’явилася можливість залучити Коломойського і Боголюбова до розгляду (параграф 100).

 

Суддя Фанкорт нібито встановив також, що дії ПриватБанку були неприпустимими і представляли собою зловживання правами олігархів, згідно зі статтею 6 Конвенції Лугано, про розгляд позовів за місцем реєстрації. Також суддя зазначив “серйозне нерозкриття і спотворення інформації” ПриватБанком у своєму позові (параграф 176) та, відповідно, відхилив Всесвітній Арешт Активів.

 

“ПриватБанк спочатку висував претензії на суму близько $1,91 млрд, але суддя Фанкорт встановив, що максимально можлива сума “ймовірного” позову проти відповідачів, повинна бути зменшена на приблизно $1,4 млрд до $515 млн, що представляє собою зменшення позовних вимог, які спочатку були висунуті ПриватБанком, на 75%. Суддя не зробив ніяких висновків про те, що будь-яка сума взагалі належить ПриватБанку”, – сказано в релізі.

 

До того ж суддя також нібито дав зрозуміти, що він не зробив ніяких висновків про те, чи мало місце будь-яке шахрайство. Суддя зазначив у своєму рішенні наступне: “пан Сміт покладався на висновки в моєму судженні про шахрайство епічного масштабу. На мою думку, це не висновки, а спостереження. Чи мало місце шахрайство, можливо буде предметом судових розглядів де-небудь, коли-небудь”.

 

Надалі, в своєму рішенні, суддя Фанкорт встановив, що даний випадок був відповідним для визнання переважного успіху відповідачів і що, тому, Приватбанк має компенсувати їм всі витрати, понесені в результаті судового позову – 7,5 млн фунтів стерлінгів, з яких 4 млн фунтів стерлінгів повинні бути виплачені Коломойському протягом 28 днів.

 

“Ми раді, що суддя встановив, що Всесвітній Арешт Активів повинен бути знятий в результаті серйозних і навмисних приховань і спотворення фактів з боку Приватбанку перед судом в ході слухань, на яких Світовий Арешт Активів було накладено і на яких відповідачі не були присутні. Коломойський завжди стверджував, що позови, подані банком, політично мотивовані, помилкові і будуть програні”, – заявив партнер юридичної компанії Fieldfisher і представник Коломойського Ендрю Лафферті.

Як повідомляв OBOZREVATEL, міжнародне детективне агентство Kroll виявило: ПриватБанк був об’єктом масштабних шахрайських дій, що призвели до заподіяння фінустанові збитків щонайменше на $5,5 млрд.

ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які ймовірно належать їм.

Також Високий суд Лондона видав наказ про арешт активів колишніх акціонерів ПриватБанку в усьому світі. Суд при цьому зобов’язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Відповідне рішення було ухвалене на підставі наданих доказів щодо виведення з українського банку 2 мільярдів доларів.

23 листопада Високий суд Лондона вирішив, що йому не підсудна справа за позовом ПриватБанку проти Коломойського і Боголюбова.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман