TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Кількість українських заробітчан в Польщі справді шокує. І це тільки офіційні дані…

Опубліковано: 03.12.2018 17:13
Кількість українських заробітчан в Польщі справді шокує. І це тільки офіційні дані…

Польські статисти підрахували, скільки в країні працює українських заробітчан. Міністр закордонних справ Польщі оприлюднив число українців, які перебувають в Польщі. Кількість виявилася вражаючою, – пише Бізнес Компаньйон.

За словами глави Міністерства закордонних справ Польщі Яцека Чапутовіча, в Республіці зараз знаходиться близько двох мільйонів українських заробітчан. Таку цифру називають польськы статисти. Крім того, у вищих навчальних закладах країни числяться ще близько сорока тисяч студентів з України.

«Згідно з різними оцінками, в Республіці Польща зараз знаходяться майже два мільйони громадян України, які працюють у нас в ключових секторах економіки, зокрема на будівництві, в сільському господарстві, а також у сфері послуг. Ми цінуємо їх зусилля і внесок в розвиток нашої держави», – заявив Чапутовіч.

Раніше ми писали про те, що робота в Польщі обернулася справжнім пеклом для українців. Як розповіли у профспілці «Трудова солідарність», близько 10 українців щодня звертаються зі скаргами на польських роботодавців.

«Переважно це пов’язано з невиплатою зарплати людям. Найчастіше не платять за останній місяць работи. Українці допрацьовують, їм потрібно їхати, але господар тягне з оплатою і ховається. В результаті люди повертаються ні з чим», – розповіли у профспілці.

До того ж, трапляються випадки, коли польські роботодавці відбирають паспорти заробітчан. Громадяни України стають практично заручниками у наймачів. Цього року було зафіксовано три таких випадки.

Ще одна можливість для обману – це при складанні трудових договорів про погодинну роботу.

«Приходить час платити, а господар каже, що ви стільки годин не працювали. Немає підтвердження цьому. Перед початком роботи роботодавець дає аванс, скажімо, 500 злотих, і на цьому все. Навіть Трудова інспекція нічого не може з цим зробити», – зазначили у профспілці.

 

Польські роботодавці також не нехтують карати українців різними штрафами, а деколи і б’ють.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман