TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Кому чекати на підвищення зарплати в 2019 (інфографіка)

Опубліковано: 08.11.2018 09:02
Кому чекати на підвищення зарплати в 2019 (інфографіка)

Щоб власники компаній не говорили про брак грошей і про економію, людям не варто впадати у відчай. У 2019 році на них чекає підвищення зарплат, причому у всіх галузях економіки. За даними рекрутерів, найбільше пощастить працівникам двох – аграрної та медичної.

“Існує дуже серйозний попит на фахівців з сільського господарства з боку агрохолдингів, і наступного року вони планують активно залучати працівників. Середні зарплати в галузі можуть досягти 20-25 тисяч”, – спрогнозувала фахівець експертно-аналітичного центру HeadHunter Катерина Криворученко, – пише news.finance.ua.

Це підвищення окладів може стати рекордним за останні роки – складе 63%. І це притому, що в 2018 році середній рівень зарплат у сільському господарстві та харчовій промисловості зріс майже наполовину: як уточнили в Work.ua, він перевищив 15 тисяч гривень і вирівнявся із заробітками в транспортній галузі і в закупівлях.

Схожа ситуація і в медицині: там також не вистачає фахівців, їх будуть заманювати новими окладами.

За найбільш песимістичними прогнозами, в 2019 році зарплати підвищать на 44%, а за оптимістичними – на всі 60%. За підрахунками Катерини Криворученко, середній дохід людини в білому халаті досягне 18-20 тис. грн. Зрозуміло, все це стосується приватної медицини. При цьому максимальні доходи будуть набагато вищі. У багатьох іменитих фахівців з великим досвідом вони давно перевалили за 50 тисяч гривень.

Водночас, за словами HR-експерта Тетяни Пашкіної, стабільно високим залишиться попит на робочі спеціальності: сантехніків, електромонтажників, фахівців з обладнання, інженерів. За її словами, наступного року їхні середні оклади закріпляться на 17 тисяч гривень.

Причини зростання зарплат схожі в багатьох галузях:

  • Зростання трудової міграції за кордон.
  • Реальне подорожчання життя в Україні, що перевищує офіційний індекс інфляції: підвищення комунальних тарифів, вартості проїзду в громадському транспорті, цін на товари.
  • Посилена плинність кадрів. Люди готові звільнятися «в нікуди» і шукати більш прибуткове робоче місце.
  • Збільшення навантаження на чинний персонал, який не справляється з тими завданнями, допускаючи все більше помилок.
  • Загострення дефіциту кадрів і посилення конкуренції між компаніями-конкурентами. Стали агресивніше переманювати на роботу цінні кадри.
  • Поява нових бізнес-ніш, оперативна розробка яких обіцяє компаніям додаткові заробітки. Під нові проекти та напрямки оперативно формуються нові команди.

До речі, остання причина все частіше провокує появу нових робочих місць в банківському секторі. Там щосили йде процес автоматизації, і створюються IT-хаби. А для пошуку нових високотехнологічних рішень, орієнтованих на інтернет і мобільні додатки, активно наймаються ІТ-фахівці.

При цьому як в банківському, так і аграрному, медичному та інших ключових напрямках як і раніше потрібні здібні керівники. І їм також планують серйозно підвищити зарплати.

“У 2019 році у найбільш високооплачуваних фахівців, топ-менеджерів зарплати можуть зрости ще на 20-25%. Навряд чи вони будуть нижче еквівалента 1000 доларів (або 28 тисяч гривень). При цьому всі розуміють, що “неформальні” оклади можуть обчислюватися десятками, а то і сотнями тисяч доларів. Представництва іноземних компаній в Україні поступово підтягують зарплати топ-менеджерів до європейського рівня”, – зазначила UBR.ua керівник HR-провайдера Smart Solutions Тетяна Микитович.

Очікується, що оклади почнуть переглядати з березня-квітня, і в більшості випадків розтягнуть їх на 2-3 місяці.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман