TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Гройсман повідомив, чи вдасться уникнути зростання цін на газ

Опубліковано: 21.10.2018 19:03
Гройсман повідомив, чи вдасться уникнути зростання цін на газ

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман визнав, що не зможе запобігти підняттю цін на газ для населення, що є однією з умов Міжнародного валютного фонду (МВФ) для надання Україні чергового кредиту, – пише Ровесник.

“Що, ми брали зобов’язання щодо газу? Чи то я хочу піднімати ціну? Я руками і ногами борюся з цим, зубами, вже більше року. Але є речі, які знаходяться за межами моїх можливостей”, – зазначив прем’єр-міністр.

Як відомо, Кабмін з квітня відтягує підвищення ціни на газ для населення. Ціна газу для населення становить 4942 грн за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, що включають транспортування, – 6958 грн за тисячу кубометрів.

Наразі Україна продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про підвищення цін на газ. Переговорний процес триває з липня 2017 року. Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, може скласти від 30 до 60% у зв’язку із зростанням цін на міжнародних ринках, тоді як Кабмін вважає таке різке підвищення невиправданим. В ході візиту місії МВФ до Києва у вересні була досягнута принципова домовленість про поступове зростання цін на газ, але самі тарифи ще не оголошені.

Якби Кабмін не продовжив постанову про спецзобов’язання “Нафтогазу”, в Україні довелося б переглядати ціни на газ через те, що набув би чинності інший документ – Постанова від 22 березня 2017 року.

Однак у методиці, запропонованій у цій постанові, не враховується вартість закупівель газу з-за кордону – т. зв. “імпортний паритет”, введення врахування якого і вимагає МВФ. Формула перегляду ще не готова. Рішення про те, як саме буде враховуватися імпортний паритет, Україна ухвалить після завершення консультацій з МВФ, Світовим банком і Європейською енергоспільнотою.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман