TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Намісник Почаївської лаври зробив гучну заяву і запропонував об’єднати церкву з державою

Опубліковано: 01.10.2018 11:03
Намісник Почаївської лаври зробив гучну заяву і запропонував об’єднати церкву з державою

Шокуючу заяву, на котру складно реагувати та однозначно оцінити, оприлюднив намісник Свято-Успенської Почаївської лаври Володимир на сайті обителі. Звертаючись до вірян, він зазначив, що «внуки Леніна грозять розправою», щоправда не уточнив кому і чому саме. Окрім молитовної та моральної підтримки Володимир просить й фізичної присутності, – пише Терен.

Окрім цього намісник лаври зазначає у зверненні, що «нам доведеться щось пережити», але про конкретну загрозу чи погрози не йдеться.

«Кому не байдужа доля Почаївської Свято-Успенської Лаври, нашої православної української святині, і не тільки української, а всесвітньої святині, будьмо готові, щоб її захистити. Додатково ми постараємося Вас проінформувати, коли приїхати…», – йдеться у заяві.

Окремо Володимир висловився й щодо Томосу для України і зазначив, що УПЦ МП уже отримала свій «томос» – грамоту від російського патріарха Олексія ІІ.

«Що стосується «томосу», будьмо уважні, щоб не завели нас в оману. Наша Українська Православна Церква має канонічний статус, визначений Томосом від 29 жовтня 1990 року від Матері Церкви. Наша Українська Православна Церква отримала Томос в 1990 році. Про це свідчить грамота Патріарха Олексія ІІ від 27.10.1990 р.: «через настоящую Грамоту нашу силою Всесвятого и Животворящего Духа быть отныне Православной Украинской Церкви независимой и самостоятельной в своем управлении…».

Насамкінець намісник Почаївської лаври запропонував об’єднати церкву з державою та примусово (всупереч Конституції – авт.) викладати у навчальних закладах Закон Божий.

«Відмініть декрет Леніна, з’єднайте Церкву з державою, заведіть, щоб в школах і в інших навчальних закладах викладався Закон Божий. Дайте канал для трансляції Богослужінь…».

У підсумку свого звернення Володимир звинуватив прибічників помісної української церкви у заздрості та бажанні зруйнувати храми лаври.

«Деяких заїдає заздрість, що сяють купола на храмах, і це ще треба зруйнувати» – припускає намісник.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман