TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

На Тернопільщині працевлаштовано понад 17 тисяч осіб

Опубліковано: 26.09.2018 16:03
На Тернопільщині працевлаштовано понад 17 тисяч осіб

Цьогоріч більше 5,6 тис. роботодавців подали у службу зайнятості Тернопільщини інформацію про 28,9 тис. вакансій. Також у базі даних служби зайнятості числиться 6 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел. Станом на 1 вересня 2018 року актуальними були 3304 вакансії, в т.ч. для робітників – 1754, для службовців – 1156. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук, – пише lypa.com.ua.

«Найбільшим попитом користуються вакансії водія автотранспортних засобів, продавця, тракториста, в’язальників схемних джгутів, кабелів та шнурів а також професії, які не потребують спеціальної підготовки: підсобні робітники, вантажники та прибиральники службових приміщень. Серед службовців найбільшим попитом користуються бухгалтери, менеджери, медсестри», — зазначив Василь Олещук.
За 8 місяців 2018 року через службу зайнятості Тернопільщини шукали роботу 32,7 тис. осіб, з них 20,1 тис. мали статус безробітного. За сприяння служби зайнятості області вдалося працевлаштувати 17 174 особи, з них 6053 безробітних.
З компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування отримали роботу 350 осіб зі статусом безробітного. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 26 безробітним відкрити власний бізнес. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 2206 осіб.
У січні-серпні ц.р. 1207 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію. Завершила профпідготовку 991 особа, з них 95% вже працевлаштовано.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман