TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У Збаражі вшанували пам’ять загиблого Героя – Юрія Горайського

Опубліковано: 15.08.2018 09:03
У Збаражі вшанували пам’ять загиблого Героя – Юрія Горайського

У церкві Успіння Пресвятої Богородиці настоятель храму ієрей Роман Сливка відслужив чин панахиди за Юрієм Горайським та усіма загиблими українськими героями. Військовий загинув у 2016 році, – пише Доба.

“Юрій Горайський віддав своє життя за нас, і цього їхнього подвигу ніхто і ніколи не забуде. Не буде нас, а пам’ять про них житиме вічно. Згадуймо героїв у молитвах, бо саме в них вони продовжують жити вічно, —закликав отець Роман Сливка.

Біля церкви відбулася година пам’яті за усіма героями новітньої історії України, які полягли на полі бою, зокрема, вихідців із Збаражчини Андрієм Чабаном, Сергієм Долгіх, Тарасом Михальським, Василем Борисевичем, Володимиром Магльоною за участю квартету “Акорд”.

Після цього учасники поминальних заходів сформували колону та рушили на цвинтар до могили Юрія Горайського, де поклали квіти, — повідомили в Облраді.

Нагадаємо, Юрій Горайський був стрільцем-регулювальником комендантського відділення комендантського взводу комендантської роти, матросом 73-го морського центру спеціальних операцій (Очаків). 4 березня 2016 року під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор «морських котиків», у якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника.

В результаті ближнього бою Юрій Горайський разом з побратимом з Одещини 27-річним Олександром Хмеляровим отримали смертельні поранення. Основна частина розвідгрупи 73-го Центру прийшла на допомогу та вступила у бій, згодом підійшли підрозділи 72-ї ОМБр. Під вогневим прикриттям загиблих і поранених евакуювали. За даними радіоперехоплення, противник втратив у тому бою 30 бойовиків.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман