TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Чи перепоховають останки НКВДистів в Кременці?

Опубліковано: 23.07.2018 10:06
Чи перепоховають останки НКВДистів в Кременці?

У центральному сквері міста Кременець, що на Тернопільщині, роками лежать останки членів спецзагонів НКВС. Чомусь до сьогодні місця захоронення енкаведистів не вважали проблемою, відповідно й питанням ліквідації та перепоховання ніхто не переймався, – пише В курсі.

Як повідомлялось раніше, членам винищувальних батальйонів НКВС, які переслідували бійців Української повстанської армії у Кременці встановлений цілий меморіальний комплекс.

І тепер, в добу піднесення націоналізму, активні тернопільські діячі разом з представниами ВО “Свобода” взялися за виправлення помилок минулого.

Так, Громадська організація “Духовне відродження” звернулась до  міського голови Кременця з ініціативою проведення громадських слухань. Їхньою метою є реконструкція меморіалу слави.

Ініціатор та голова організації Василь Габор формулює це проблемне питання так:

Отож, завдяки патріотичним та активним громадянам, міська влада може дослухатися і взятись за реалізацію даного проекту: 

Слід нагадати, що тисячі українців, серед яких активісти ОУН, націоналістична молодь, духовенство, наукова і творча інтелігенція близько десяти років гинули від розстрілів, знущань і арештів спецзагонів НКВС. Саме у західних областях вони розгорнули широкомасштабні заходи з тотального винищування тих, хто не погоджуваася з “новим режимом”.

Нам, українцям, раз і назавжди слід запам’ятати, що НКВДисти – це не “українські воїни”. А на первеликий жаль, в деяких містах і досі носять квіти до радянських меморіалів (іноді навіть не читаючи надписи на надгробках) та вшановують їхню пам’ять на рівні з героями війни та націоналістами.

Та, зрештою, нині, спільними зусиллями небайдужих громадських діячів, свободівців і місцевої влади, це історичне непорозуміння може бути вирішено, а “знак слави” буде встановлено справжнім українським героям!


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман