TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Міський голова Чорткова «відхрестився» від скадальної статті у місцевому виданні

Опубліковано: 08.02.2018 15:13
Міський голова Чорткова «відхрестився» від скадальної статті у місцевому виданні

У районній газеті «Чортківський вісник» розміщено статтю, яку вважають відвертою антисемітською редакційною колонкою. Щодо неї розпочався ґвалт на всю Україну, – пише Репортер.

На публікацію одразу відреагував міський голова Чорткова Володимир Шматько, яких відхрестився від газети, засновником якоъ у свый час була мыська рада.

– Шановна громадо, у зв’язку з розповсюдженою редакційною колонкою в газеті «Чортківський вісник», що містить відверто юдофобські висловлювання, хочу повідомити таке. Видання «Чортківський вісник» ще з 2016 року не є комунальним ЗМІ і не має ніякого відношення до міської ради. На сьогодні це приватна газета, на редакційну політику якої міська влада не впливає. Зі свого боку, хочу зазначити, що я, як міський голова, і моя команда категорично не підтримуємо будь-яку дискримінацію, зокрема за расовими чи національними ознаками і засуджуємо висловлювання, яких припустилися працівники видання, – заявив Володимир Шматько.

До слова, це не вперше Тернопільщина прославилася подібними дописами. Не так давно в «Новій тернопільській газеті» на першій сторінці було опубліковано критичну статтю про «негрів та арабів», а поруч була ілюстрація з зображенням… мавпи. Попри широкий розголос тієї публікації в усій Європі, та ще й перед футбольним Євро-2012, ситуацію якось вдалося зам’яти. Чи зійдуть з рук Україні подібні висловлювання ще раз, покаже час. Але однозначно можна сказати, що у Європі подібні речі більше не залишаться поза увагою і нашій країні доведеться за них відповідати.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман