TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Криза і карантин – не перешкода: українцям сильно піднімуть тарифи ЖКГ

Опубліковано: 13.07.2020 19:01
Криза і карантин – не перешкода: українцям сильно піднімуть тарифи ЖКГ

Ціни на електроенергію в Україні підвищаться більше, ніж на 50%.

Тарифи ЖКГ в Україні з 1 серпня будуть більш високими у графі електрозабезпечення. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 серпня 2020 року збільшить тариф НЕК “Укренерго” на передачу електроенергії на 54,6%. Відповідне рішення прийняли, щоб компанія могла отримати гроші на погашення заборгованості перед виробниками “зеленої енергетики”, повідомила пресслужба НКРЕКП.

При цьому зазначено, що спочатку хотіли підвищити тариф у 2,1 раза — до 327,97 грн/Ват-година, а початковою пропозицією було довести його до 604,51 грн/Ват-година.

Як наголошується, можливість знизити тариф з’явилася завдяки планам НЕК взяти кредитні гроші у міжнародних фінансових організацій, що дозволить запобігти моментальне навантаження на споживачів і паралельно розрахуватися з боргами відповідно до підписаного між урядом України та “зеленими” меморандумом, пише rbc.ua.

Раніше виконувач обов’язків міністра енергетики України Ольга Буславець заявила, що замість низки системних, ефективних заходів для вирішення кризи в енергетиці НКРЕКП пропонує просто підняти тариф НЕК “Укренерго” в кілька разів, що є неефективним рішенням. Деякі експерти вже висловили думку, що у зв’язку з підвищенням тарифів ще більше українців не зможуть платити за платіжками.

Варто відзначити, що заборгованість населення з оплати послуг ЖКГ стабільно становить близько 60 млрд грн, причому в опалювальний сезон вона істотно більше. За підсумками травня 2020 року заборгованість населення за послуги ЖКГ ‒ 59,9 млрд грн.

Раніше ми писали, що до 1 жовтня цього року всім боржникам необхідно погасити або реструктуризувати свою заборгованість. В Раді був зареєстрований законопроєкт, який пропонує українцям, які мають борги за комунальні послуги, позбавляти права керувати авто, виїжджати за кордон, користуватися зброєю і ходити на полювання.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман