TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Тернопільський обласний краєзнавчий музей є одним з найкращих в Україні! – голова облради Михайло Головко

Опубліковано: 03.06.2023 18:27
Тернопільський обласний краєзнавчий музей є одним з найкращих в Україні! – голова облради Михайло Головко

30 травня Тернопільський обласний краєзнавчий музей відзначив 110-ту річницю від дня заснуванняЗ цієї нагоди у закладі окрім урочистостей провели екскурсії виставковими проектами та музейною експозицієюа також цікаві майстеркласи.

Мистецька імпреза з цієї нагоди зібрала сьогодні тих, хто вивчає, досліджує, цінує і захоплюється культурною та історичною спадщиною українського народу.

– Наш краєзнавчий музей – один з найкращих в УкраїніЦе національна скарбницяяка зберігає безцінні колекції експонатівТут працюють людиякі присвятили своє життя розвитку музейної справидбайливо зберігаютьпримножують і відкривають це багатство світуДякую колективу музею за тещо своєю щоденною працею ви прокладаєте мости між минулимсьогоденням та майбутнімвиховуєте почуття прекрасногоповагу до народних традиційісторіїкультурилюбов до національного мистецтва, – сказав на святкуванні голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Загалом Українському народу є чим пишатися і чим здивувати світ! Сьогодні від музейників також залежить те, якою постане Україна після війни і якими виростуть наступні покоління українців.

– Бажаю Тернопільському обласному краєзнавчому музею невпинного розвитку та процвітанняцікавих проектівунікальних експонатів та вдячних відвідувачівЗберігаємошануємопримножуємо – тому перемагаємо! – резюмував очільник області.

Довідково: Тернопільський обласний краєзнавчий музей заснований у 1913 роціОфіційно відкритий 13 квітня 1913 року як Музей Подільський Товариства «Народної школи» (засновник — польський географ Станіслав Сроковськийякий також уклав путівник по музеюВже тоді у фондах музею налічувалося майже 10 тисекспонатів. 3 травня 1932 року в Тернополі почав діяти Подільський музей при Кружку «Рідної школи»чия історія тісно повязана з іменем професора Тернопільської гімназії «Рідна школа» Якима ЯремиСтаном на 1936 рік його музейна колекція налічувала 2340 експонатищо були розміщені у 10-ти відділахОбидва вищевказані музейні заклади проіснували в Тернополі до часу вступу у місто червоної армії 17 вересня 1939 рУ період зміни влади Подільський музей товариства «Народна школа» був майже повністю пограбованийзникла також частина експонатів Подільського музею при Кружку «Рідна школа».

Більше дізнатися про музей можна на Вікіпедії.

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман