TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

В Україні перевірять усі російськомовні школи: в чому причина

Опубліковано: 10.09.2020 10:47
В Україні перевірять усі російськомовні школи: в чому причина

Мовний омбудсмен розповів про перевірки в школах України.

В Україні проведуть перевірки у всіх російськомовних школах, які повинні були перейти з 1 вересня на українську мову навчання відповідно до закону про освіту.

Такий моніторинг здійснить секретаріат уповноваженого із захисту державної мови. Про це передали в прес-службі Кабінету міністрів.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь назвав величезним позитивом, що з цього навчального року у всіх російськомовних школах відбувся перехід на державну мову навчання – українську, пише rbc.ua.

“Це величезний сигнал для українського народу, що рівень володіння державною мовою має всі шанси підвищуватися”, – зазначив він в ефірі радіо “НВ”.

Омбудсмен готовий перевіряти якість викладання, а всі інші параметри будуть перевіряти місцеві органи управління та МОН.

“Уповноважений із захисту державної мови, відповідно до покладених на нього функцій, буде контролювати виконання мовного закону Міністерством освіти і науки України. Тому щодо виконання мовного законодавства, щодо можливих порушень, ми, звичайно, будемо проводити відповідний моніторинг і в цьому році, і в подальшій перспективі”, – пояснив Кремінь.

Також він нагадав, що норма закону про штрафні санкції за порушення мовного законодавства ще не почала діяти.

“Сьогодні ми можемо готувати виключно звернення до тих чи інших установ, організацій за зверненням громадян та за результатами моніторингу діяльності державних установ у різних сферах”, – сказав він.

Нагадаємо, що штрафні санкції почнуть діяти від 16 січня 2021 року – тобто через 18 місяців після набрання чинності “мовного закону”.

Якщо порушення, зокрема, зафіксовано у сфері освіти, культури, електронних інформаційних систем, поштового зв’язку, то суми штрафів можуть скласти від 3400 гривень до 5100 гривень.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман