TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Випускників шкіл почали масово забирати в армію замість вишів: що робити

Опубліковано: 07.07.2020 14:03
Випускників шкіл почали масово забирати в армію замість вишів: що робити

Вчорашні школярі можуть опинитися в армії замість вишу, якщо їм вже 18 років.

В Україні випускникам шкіл, яким вже виповнилося 18 років, почали надходити повістки до військкомату. Пов’язано це з тим, що через карантин вступна кампанія буде проходити з 1 по 22 серпня, а весняний призов з тих же причин перенесли на травень-липень.

Тепер частині абітурієнтів, які запланували у серпні вступ до вишу, “світить” армія, йдеться в сюжеті ТСН. Хоча абітурієнтів в профільних міністерствах обіцяли не забирати. Крім того, юнаки у 18-19 років в армію можуть йти лише за власним бажанням та письмовою заявою.

“Моєму сину 18 років, і він у цьому році закінчив коледж і хоче вступати до університету. Перед випускними іспитами йому видали обхідний лист, в якому він повинен був обійти всі інстанції в коледжі і, увага, поставити печатку у військкоматі”, – розповідає батько абітурієнта з Коростишева Житомирської області.

Коли молодий чоловік прийшов у військкомат за печаткою, там побачили його вік і відправили на медкомісію при військкоматі і вручили повістку. Згідно з порядком йому потрібно прибути до військкомату вже 7 липня для відправки у війська, пише rbc.ua.

“А в нього тільки в серпні додаткова сесія ЗНО”, – поділився з журналістами чоловік і додав, що його син на початку року надав у військкомат документ з коледжу, що дало йому право отримати відстрочку до осіннього призову.

Але попри це, юнака не випустили з військкомату, поки він не підписався в журналі, що повістку отримав. У військкоматі хлопцю та його батькові дали відповідь, що вони “діють в рамках законодавства”, посилаючись на указ про продовження призивної кампанії до кінця липня.

У військкоматі вимагають документи про продовження навчання. А у хлопця є лише запрошення на ЗНО – коледж він закінчив, а до вишу ще не вступив.

На запит журналістів про ситуацію в Міністерстві освіти відповіли, що чиновники звернулися для розгляду відстрочки до Міністерства оборони України.

Якщо юнака все ж призвуть в армію, то рішення призовної комісії можна оскаржити двома способами: звернутися в обласну призовну комісію або піти в суд.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман