TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Суддя загубив гаманець і повернув таксисту гроші наступного дня (Відео)

Опубліковано: 19.05.2020 21:13
Суддя загубив гаманець і повернув таксисту гроші наступного дня (Відео)

Історія про те, як суддя ніби то не хотів розраховуватись із такситом на Східному масиві у Тернополі 3 травня цього року обросла міфами . Що ж відбулося насправді розповів безпосередній учасник цього непорозуміння водій таксі Віктор Шмига, – пише Реально.

Чому натиснули тривожну кнопку ?

Віктор Шмига: Непорозуміння – пасажир сказав, що немає коштів, я вирішив, що він відмовляється взагалі платити, тому викликав колег у нас тепер таке правило після декількох неприємних випадків, коли пасажири втікають і не оплачуючи проїзд. Але відразу з’ясувалось, що пасажир випадково, або загубив, або забув вдома гаманець, проте, виявив це лише зараз.

Чи говорив пасажир: «Я суддя, а тому платити за проїзд не буду» як це поширили усі змі?

Віктор Шмига: Ні категорично ні, такого взагалі не говорилось, не розумію звідки така інформація з’явилась, хто її надав пресі, бо ми такого пресі не говорили ніколи. Від самого початку, ще у машині, коли пасажир перевіряв кишені де гаманець, він планував оплатити проїзд. Пізніше коли виявилось що коштів дійсно у нього нема, пасажир почав пропонувати шляхи, яким чином він зміг би мені оплатити проїзд пізніше. Дуже прикро, що ми мирно врегульовували питання якраз оплати, а усюди у всіх змі написали таку відверту неправду.

Чи пред’являв пасажир посвідчення і для чого, щоб похизуватись статусом?

Віктор Шмига:Так посвідчення він мені надавав, але це був його єдиний документ, який був у нього на той час, і він просив мене переписати його дані про особу для того щоб я не вважав його аферистом, що не поверне мені оплату.

Чи погрожував вам суддя своїм статусом ?

Віктор Шмига: Ні, я не розумію тут також, хто надав пресі таку інформацію? Скажу більше пасажир не погрожував мені ножем, він не побив мою машину, він не побив мене, з усіма цими питаннями до мене телефонують журналісти до сих пір. Я наголошую, що наші переговори проводились виключно мирно з обох сторін, а пасажир поводив себе спокійно і виважено. Ми також не «пресували» «жорстко не провчали» пасажира, як це було написано у деяких виданнях. Чому у нас не можуть повірити, що якусь проблему можна вирішити мирно і спокійно.

Чому ви викликали поліцію ?

Віктор Шмига: Ніхто, ні з нашого боку, ні пасажир поліції взагалі не викликали, тут я також не розумію хто надав таку інформацію пресі? Поліція проїжджала поруч зупинилась і до нас підійшли поліцейські, вони перевірили документи у пасажира, запитали нас чи ми будемо подавати заяву, ми відповіли, що ні бо у нас все гаразд ми уже усе вирішили мирно, претензій у нас до пасажира нема, а поліцію ми не викликали. Доречі поліції була відома причина чому пасажир не оплачує, що у нього випадково не виявилось грошей, ми цю причину озвучували. Тому прихід поліції то її власна ініціатива вона підійшла перевірила, що все добре і поїхала далі.

Чи оплатив пасажир плату і який був її розмір ?

Віктор Шмига: Так, оплатив повністю, ми на місці обмінялись телефонами і в інший день він оплатив все по лічильнику. А плата за проїзд була взагалі невелика 50 гривень здається.

Віктор Шмига також додав, що йому про цю історію доводиться чути більше чуток і придуманих фактів, ніж того що відбувалося насправді:

“Я як водій цього таксі змушений був дати цю прес-конференцію бо уже замучився по телефону до сих пір спростовувати журналістам ті міфи, якими обросла ця історія. Повірте мені ще до сьогодні телефонують і питають різні нісенітниці про ножі у пасажира автомати, його статус і так далі. Дуже прикро також, що наші журналісти не перевіряють інформації у безпосередніх учасників подій. От звідки взялись ці фрази «Я суддя і нічого не платитиму», я тільки можу собі представити, що зараз відбувається з цим чоловіком, який пресинг ліг на його голову, хоча він навпаки з самого початку старався якось цю ситуацію вирішити. А фраза, що ми «жорстко його провчили», люди, ми що якісь терористи, та ні ми звичайні люди, а те, що було застосовано такий спосіб взаємодопомоги у даному випадку то була помилка, і його застосовувати не було потреби. Проте, в наш час, ми водії таксі, змушені допомагати один одному, у нас уже є декілька прикрих випадків, коли на наших товаришів нападають, або втікають і не оплачують коштів, звідси і ми змушені самоорганізовуватися”.

Відео Медіатор


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман