TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Індексація зарплати у квітні: що потрібно знати

Опубліковано: 09.04.2020 18:34
Індексація зарплати у квітні: що потрібно знати

У квітні індексацію зарплати проводити не будуть.

Про це повідомляє пресслужба Держпраці у Хмельницькій області, пише news.finance.ua.

“Індексація заробітної плати проводиться у разі, коли величина індексу споживчих цін перевищить поріг індексації, який визначено у розмірі 103 відсотка. Підвищення заробітної плати у зв’язку з індексацією здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому опубліковано індекс споживчих цін, який призвів до перевищення встановленого порогу індексації”, – ідеться в повідомленні.

Як визначається поріг індексації:

  • індекс споживчих цін для визначення порогу індексації обчислюється шляхом множення місячних індексів споживчих цін починаючи з лютого 2020 р. з місяця, наступного за місяцем підвищення заробітної плати працівникам;
  • відповідно до даних Держстату індекс споживчих цін, який оприлюднений 12 березня 2020 року за лютий 2020 року становив 99,7%. У зв’язку з тим, що індекс споживчих цін не перевищив величину порогу індексації 103 відсотка, підстав для проведення індексації заробітної плати працівникам підприємства у квітні 2020 року немає.

Довідка Finance.ua:

  • Індексації підлягає заробітна плата в межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Частина заробітної плати, яка перевищує розмір прожиткового мінімуму, індексації не підлягає.
  • Згідно з оновленим макропрогнозом Кабміну на 2020 рік середньомісячна заробітна плата працівників брутто – 10,7 тис. грн, а рівень безробіття складе 9,4%.
  • Розмір середньої зарплати в Україні у лютому 2020 року становив 10 847 гривень. На 120 гривень більше, ніж у січні.
  • Заборгованість з виплати заробітної плати за лютий зросла у 18 регіонах. Найбільше зросли борги перед працівниками Херсонської області – на 52,1%.

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман