TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

«Ситуація склалася нездорова»: Гривня може обвалитися через пів року

Опубліковано: 26.02.2020 18:03
«Ситуація склалася нездорова»: Гривня може обвалитися через пів року

Девальвація гривні відбудеться, як тільки прилетить будь-який «чорний лебідь».

На гривню може чекати обвал через пів року-рік. Про це сказав колишній заступник голови Нацбанку Олександр Савченко, передають Патріоти України.

“Ситуація із курсом гривні виглядає нездоровою, неправильною. Ми стимулюємо імпорт і пригнічуємо експорт, виробництво. Від цього, до речі, уряд Гончарука і страждає. Але, з іншого боку, вони позичають. Не розуміють, що самі, по суті, штовхають Нацбанк на завищений курс рефінансування, а значить, на кредитну стагнацію. По суті, придушення експортерів.

Якщо така політика триватиме далі, то виробництво, експорт не зростатиме. І через пів року-рік може статися обвал гривні, каже економіст. “Раніше тримали курс, а зараз за рахунок спекулянтів він посилюється. Неприродній, штучний фактор, коли спекулянтів допустили на внутрішній ринок.

Ніде у світі не знайдете, де ставка рефінансування у три-чотири рази вища за рівень інфляції. А в Україні ставка 11%, а інфляція — 3%. Девальвація гривні відбудеться, як тільки прилетить “чорний лебідь”. Подія, яка підштовхне спекулянтів і ті почнуть тікати з ринку, продавати ОВДП, купувати валюту, на неї буде попит. Тоді може виникнути турбулентність.

“Чорним лебедем” може стати будь-яка подія. Як, наприклад, у Китаї коронавірус. А у нас, наприклад, це може бути загострення на Донбасі чи суд прийме рішення на користь Приватбанку, – говорить Савченко.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман