TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Для ув’язнених жінок провели Хресну дорогу (Фото)

Опубліковано: 22.04.2019 18:03
Для ув’язнених жінок провели Хресну дорогу (Фото)
Щорічно засуджені жінки, що відбувають покарання у Збаразькій ВК №63 і знаходяться на лікуванні в міжобласній тублікарні на території закладу мають змогу напередодні Великодня приступити до Таїнства Сповіді і прийняти Святе Причастя. 

Цьогоріч в’язничний капелан отець Омелян Колодчак спільно з отцем Михайлом Коцковичем з с. Нижчі Луб’янки посповідали всіх ув’язнених, які виявили бажання приступити до Великодньої сповіді. Щоб дати зрозуміти жінкам, що Господь не засуджує нікого, а щиро прагне навернення кожного, жінки переглянули сюжет, як Папа Франциск щорічно у Великий четвер омиває ноги в’язням, символізуючи жест Ісуса, що він прийшов послужити кожному, – повідомили у Тернопільсько-Зборівській Архиєпархії УГКЦ.

Після цього, поки отці сповідали, волонтери – дівчати з Марійської дружини церкви Христового Воскресіння м. Збаража Юля Волошин і Іванка Лисогір провели для засуджених жінок Хресну дорогу, щоб ті могли глибше зрозуміти жертву Господа заради кожного, хто своїми гріхами Його розпинає. Пісні Хресної дороги засуджені співали спільно з волонтерами. У деяких жінок на очах були сльози. Після спільної молитви жінки приступили до Святого Причастя.

Кожна з засуджених жінок мала прохання до отця помолитися за своїх рідних, а також за родичів, що відійшли до вічності. Отець Омелян привітав жінок з Квітною неділею і побажав їм завжди відчувати Божу присутність і тепер, очистивши свою душу у Тайні Покаяння і Сповіді і прийнявши через Святе Причастя Господа у своє серце, вповні відчути свято Господнього в’їзду в Єрусалим і майбутнього свята Пасхи – Христового Воскресіння. А також не зневірюватися, а як десь оступилися, то розкаятися і завжди пам’ятати, що Господь чекає кожного.

Для засуджених отці освятили вербну лозу і ікону, яку вишила одна з ув’язнених жінок. Всіх присутніх отець Омелян окропив свяченою водою і поблагословив.

57449599 645782209205906 7662462758348128256 n

58430319 655780314874646 8406891297821949952 n


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман