TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Ліси продовжують безжалісно вирубувати

Опубліковано: 26.09.2018 09:41
Ліси продовжують безжалісно вирубувати

Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області під час проведення у 2018 році планових перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства на землях лісового фонду, що були в користуванні колишніх колективних сільськогосподарських підприємств і перебувають у землях запасу сільських рад, виявлено значні обсяги незаконних рубок, чим завдано шкоду лісу на суму майже 6 млн.грн. , – пише vkursi.te.ua.

Так у Бучацькому районі виявлено незаконних рубок на суму 3,8 млн.грн., у Збаразькому районі на суму 616,826 тис.грн., у Чортківському районі на суму 396,787 тис. грн., у Теребовлянському районі на суму 99,621 тис.грн., у Лановецькому районі на суму 1033,466 тис.грн. Матеріали справ за ознаками злочину направлені до відповідних районних відділень поліції для вжиття заходів реагування. На даний час порушників природоохоронного законодавства не встановлено, збитки заподіяні лісу не відшкодовано.

Аналогічні випадки були і в попередні роки. У 2017 році перевіркою Бариської та Золотопотіцької сільських рад Бучацького району було виявлено незаконних рубок на суму відповідно 1,6 та 0,9 млн.грн. Матеріали перевірок направлено до Бучацького відділення поліції, порушників не виявлено, збитків завданих лісу не відшкодовано.

Такий стан справ пов’язаний з тим, що на території області знаходяться понад 9,7 тис.га лісів колишніх агроформувань (колгоспи, радгоспи), які не надані у власність чи користування та перебувають у землях запасу сільських рад, у яких відсутні спеціалізовані підрозділи для охорони та ведення лісового господарства а також кошти на їх утримання, що призводить до масових незаконних рубок у них.

Враховуючи наведене вище, дана інформація надіслана до Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільської обласної ради для прийняття відповідних рішень щодо передачі фактично безгосподарських лісових земель державним спеціалізованим лісогосподарським підприємствам Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, повідомляють в Держекоінспекції.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман