TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Унікальна жінка скликала до себе змій десятками

Опубліковано: 24.08.2018 18:03
Унікальна жінка скликала до себе змій десятками

У Бучацькому районі в теплу пору року люди часто згадують жінку із села Сокілець, яку більшість – боялися. Вона – недавно померла. До глибокої старості володіла рідкісним вмінням – скликала змій. Гади її не кусали, сповзалися до неї десятками,  -пише pro.te.ua

– Один чоловік посварився з нею, – розповідає житель селища Золотий Потік Іван. – То вона йому накликала зміїв до хати. Вранці чоловік встає, а змії на горищі висять, як ковбаси. Великий страх пережив.

Пенсіонерка розмовляла з плазунами нелюдським голосом.

– Вона приманювала їх звуками, – розповідає лікар-невропатолог із Золотого Потоку Микола Навроцький. –  Якось посвистувала і ті змії злазилися до неї. Видавала звуки подібно до свисту, прицмокувала і посмоктувала. Використовувала якісь шуми від інфра до ультразвуку.

Лікар каже, що пенсіонерка відрізнялася навіть зовнішністю і манерою спілкуватися.

– Погляд у неї був нежіночий, – додає Микола Навроцький. – Була серйозна баба. З холодним поглядом. Навіть вимова слів – у наказовій формі.

Люди розповідали, що вона з кимсь посварилася і напустила змій на подвір’я. Деталей не знаю – був якийсь конфлікт. Те все гаддя навела до того чоловіка. Цей факт був, але може перебільшують, коли розповідають, що накликала змій йому до хати. Люди боялися її. Вона знала це і користувалася своїм становищем чаклунки, щоби підкреслити свою значимість.

Заклинателька змій із Сокільця спонукала місцевого лікаря до цікавих спостережень і роздумів.

– Це цікаво, – продовжує лікар. – У нас є гени кроманьйонців, а може навіть ще в багатьох людей є  гени неандертальців. Неандертальці були фізично розвиненими і здоровими, мали мозок на 200 грамів більший, ніж ми. А якщо мозок був на 200 грамів важчий, то і потужність мав сильнішу. Потужність мозку дає можливість ширше спілкуватися з навколишнім середовищем. Є ж люди з парапсихологічними властивостями. У нас кажуть – чугайстер. Це ті, хто має екстрасенсорний, паранормальний вплив. Ці люди мають генетично передані якості ще від неандертальців, кроманьйонців, які мали більший зв’язок з природою. А ми багато втратили – нюх, зір, слух втратили. Залишки ще є, але їх мало – з такими здібностями. Ця жінка якраз могла бути наділеною такими генетичними якостями.

В Костільниках так само була жінка, яка цікавилася зміями, але по-іншому. Вона помагала, коли змія кусала. Вже теж померла. Вона відговорювала, трави і відвари давала. Не маю такої інформації, чи це помагало. Раніше ж не було сироваток проти отрути, ніхто не лікував, не було реанімації. Люди якось мусили рятуватися. Як на мене, це було так – на двоє баба ворожила. Хтось виліковувався, а хтось помирав. Хтось одужував і без її магічних впливів, але приписували це їй, бо ж саме вона щось прошептала і дала чогось напитися.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман