TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

На День міста спекли коровай вагою близько тонни (Фото)

Опубліковано: 20.08.2018 19:13
На День міста спекли коровай вагою близько тонни (Фото)

Більче-Золоте в неділю 12 серпня відсвяткувало 536-ту річницю з дня заснування.

Чудове село з славною та багатою історією . Вміють жителі працювати – вміють і відпочивати, – пише 0352.ua.

Святкування розпочалось з богослужінь в храмах . В церкві святого Архистратига Михаїладля поклоніння і благословення були мощі святих угодників божих – Святителя Миколая, Преподобного Афанасія Афонського , Великомучениці Варвари, преподобного Іова і чудотворця Почаївського , преподобного Мойсея Угрина Києвопечерського . Всі парафіяни та гості помолились за мир, за Україну,за Більче-Золоте.

Опівдні урочистості продовжились на стадіоні Більче-Золотецького парку .

Окрасою свята став велетенський коровай вагою 800 кг , який вкінці розділили та роздали всім присутнім, повідомляють на сайті Більче-Золотецької громади.

Виїзні магазини та приватні підприємці пропонували солодощі та різні товари народного вжитку .

Для дітей організували дитяче свято з ігровою програмою “Щасливі діти в Більче-Золотому” , під час якого працювали аніматори , різні атракціони.

Кінна карета возила діток та всіх бажаючих старовинним парком. Людно було на стадіоні . Сюди прийшли не тільки більчанці, але з усіх навколишніх сіл приїхали гості.

До нас на свято завітали поважнігості – виходець з нашого села , ректор Кам’янець-Подільського аграрно-технічного університету Володимир Васильович Іванишин , народні депутати України Олег Степанович Барна та Микола Володимирович Люшняк , голова Борщівської районної державної адміністрації Людмила Володимирівна Юзьків , герой України, депутат Тернопільської обласної ради Петро Іванович Гадз , начальник відділу культури , туризму та релігій Борщівської РДА Уляна Іванівна Пасічник, начальник Управління соціального захисту населення Борщівської РДА Любов Ярославівна Морозко , директор ТОВ “Український кристал” м. Кам’янець-Подільський Юр’єв Володимир Васильович , заслужений працівник культури, директор Борщівського краєзнавчого музею Михайло Петрович Сохацький , директор Борщівського агратехнічного коледжу Ярослав Васильович Козій .

Почесними гостями свята була польська делегація на чолі з сенаторомСейму Республіки Польщі Яном Філіпом Лібіцьким.

Отець Петро поблагословив свято. І ось воно розпочалось. Вже стало доброю традицією зустрічати в Більче-Золотому кінний театр “Козаки Поділля” на чолі з отаманом Дністровсько-Подільської Січі Іллею Іллічом Бунько та кінно-спортивний клуб ТОВ “Корпорація “Колос-ВС” . Одні за одним виходили на сцену місцеві аматори. Привітали з Днем села всіх присутніх і вокальний колектив “Більчанки”. А потім для всіх співав заслужений артист України Павло Доскоч.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман