TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Міський голова Хоростова краде ліс? (Відео)

Опубліковано: 14.03.2018 14:43
Міський голова Хоростова краде ліс? (Відео)

Міський голова Хоросткова Степан Гладун виявився справжнім “господарем” свого міста. Адже за його вказівкою місцеві комунальники тихцем вирізають і вивозять деревину з урощища “Дубина”, яке розташоване на території Хоростківської громади. Причому зрізають не старі дерева, а здорові ясени, забираючи ділову  деревину і вивозячи її у невідомому напрямку. Кілька днів тому факт незаконної вирізки дерев зафіксували гусятинські правоохоронці. Поліцейські зупинили навантажені немаркованою деревиною причепи і почали з’ясовувати, кому ж належить зрізане дерево і звідки його везуть. Аби залагодити інцидент і, так би мовити, зняти підозру зі своїх працівників, на місце події виїхав сам Степан Гладун. Про це пише НАРОДНА ПРАВДА.

Усе розпочалося з Хоростківського комунгоспу.

Вочевидь, план того,  як заробляти на лісах, які ростуть навколо Хоросткова,  у Степана Гладуна визрів давно. У 2011 році теперішній мер був директором місцевого комунгоспу “Комунальник” і ще тоді довго добивався, аби навколишні насадження передали на баланс міської ради. Проте районні чиновники у такому рішенні відмовили і залишили навколишні насадження у державній власності.

Однак, те, що державне, то практично нічиє, і не гріх ним покористуватися.  Степан Гладун почав добре заробляти на вирізці дерев з навколишніх лісів – кому ділову деревину продавати, кому – на паливо.

У 2015 році, коли Степан Гладун виграв вибори на посаду міського голови, то практично узаконив цей “бізнес”. Схема досить проста – міська рада видавала дозволи на санітарну вирубку дерев на території Хоросткова. Цю деревину повинні були доставляти у комунальні заклади – садочки, школи та інші підприємства, як паливо. Та насправді  ніхто ніколи не контролював, скільки вирізається дерев та в якому саме місці. І так тривало роками. Допоки  кілька днів тому небайдужі жителі Хоросткова помітили, що вночі з лісу “Дубина” вантажівки вивозять деревину. Люди зупинили причеп з номерним знаком ВО 07697.

Люди одразу викликали поліцію. Правоохоронці, приїхавши на місце,  почали з’ясовувати, хто вирізає і вивозить дерево з урощища “Дубина”. А вже за кілька хвилин на місці події з’явився і міський голова Степан Гладун. Після довгих перемовин, за словами людей, і поліція, і мер, і автомобілі з причепами навантаженими деревиною поїхали у невідомому напрямку. Як виявилося, голова Хоросткова переконав правоохоронців, що деревину везуть з одного із місцевих парків, де напередодні відбувалася санітарна вирізка дерев. Та як розповідають самі жителі міста, в парку дійсно вирізали дерева, однак ще восени. Проте,  за день після того, як зловили вантажівку з невідомою деревиною, котру  так віддано захищав мер, за словами очевидців – у парку комунальні працівники для чогось свіжою тирсою притрушували старі пеньки.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман