TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Люди з інвалідністю у Гусятинському районі мають сидіти в хаті?

Опубліковано: 08.02.2018 15:59
Люди з інвалідністю у Гусятинському районі мають сидіти в хаті?
6 лютого Іван Космина у Фейсбуці оприлюднив ось таке фото із зверненням:”Звертаюсь до усіх своїх друзів та знайомих, які пересуваються за допомогою колясок, підтримати флешмоб Я ПІДТРИМУЮ СОЦІАЛЬНЕ ТАКСІ В ГУСЯТИНІ!!! ДЕПУТАТИ ПРОГОЛОСУЙТЕ НЕ ДИСКРИМІНУЙТЕ…Підтримаймо гусятинських людей з інвалідністю. Напишіть цей заклик на листку і викладіть у ФБ…”

Із аудіозаписів виступів депутатів Гусятинської об’єднаної територіальної громади. Депутат Лазар В.В говорить, що мамі паралізованого хлопця з Гусятина автобуса не треба бо її син з ліжка не піднімається. Судячи з його слів, то всі люди з інвалідністю мають сидіти в хаті і вважати себе нещасними калічками. Вони немають права любити, відпочивати на природі, ходити в кіно, театр, ресторан, вони ж калічки… Дякую Тобі Боже, що свого часу, мене підтримали порядні люди, завдяки яким, я хочу жити…Бо якби навідували такі як цей депутат, то не знаю якби склалось моє життя… Ось як дискримінують людей в 21 столітті…

Іван Космина

Ну що ж друзі, сьогодні Гусятинська селещна рада ОТГ з провладними депутатами вчергове показали своє справжнє лице . Після всіх наших закликів, звернень, флешмобу, розяснень і присутності людей з інвалідністю і їх опікунів в сесійні залі, виділення коштів на придбання автомобіля з підйомником так і не набрало потрібну кількість голосів, 9 ”ЗА” з потрібних 14…Чому!? Незнаю. Можливо комплекси, принципи, байдужість, неосвітченість… Особисто я таку поведінку розцінюю, як дискримінацію по признаку інвалідності. Про це я заявив голові Гусятинської ОТГ Левицькому М.М. і покинув сесійну залу в знак протесту проти дискримінації. В знак солідарності зі мною, залу покинула фракція НРУ і ще декілька депутатів, які погоджуются зі мною і сесію довелось закрити, не розглянувши більше жодного питання…Я радий, що мене підтримали порядні депутати, для яких доля людей з інвалідністю не просто слова. Друзі, ваша підтримка для мене безцінна, це додало сил і я ще поборюсь…P.S. Дивна позиція голови ОТГ Левицького М.М. під час голосування він ”утримався” враховуючи те, що за фахом, він лікар травматолог…P.P.S. На мою думку, головуючий має мати позицію, або ”ЗА” або ”ПРОТИ”.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман