TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Дитячі гроші – на себе, дітей – на бабцю

Опубліковано: 02.02.2018 11:55
Дитячі гроші – на себе, дітей – на бабцю

Про те, що держава контролює, як молоді матусі витрачають дитячі гроші, нагадують у Кременецькому районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, – пише Терен.

«З метою проведення контролю за вказаним у заяві фактичним місцем проживання заявника, складається акт про проведення обстеження умов проживання та утримання дитини, а також доцільності використання коштів допомоги при народженні дитини з висновком щодо продовження виплати цієї допомоги», – йдеться у повідомленні.

– Такі перевірки спеціалісти здійснюють вибірково. Також ми реагуємо на скарги про неналежне виховання та забезпечення дітей, наприклад, від сусідів, вчителів або сільських рад, – розповіла заступник директора, начальник відділу із соціальної роботи Кременецького районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Наталія Дранчук.

На жаль, періодично фахівці натрапляють на сім`ї, котрі не надто дбають про дітей.

– У Кременецькому районі під час однієї з нещодавніх перевірок встановили, що мати, отримавши допомогу на дитину, зробила хрестини, купила нетбук та витратила гроші на власні потреби. Вона цього навіть не заперечувала. Двоє дітей виховувала і утримувала бабця. У мами взяли пояснення, це питання винесли на комісію і вирішили зняти виплату. У результаті, дітей у мами забрали, але без позбавлення батьківських прав, – каже Наталія Дранчук.

Також соцпрацівник зауважує, що дитина окрім їжі та одягу, повинна мати ліжечко, візочок, іграшки. Переважно, тільки зайшовши у будинок, стає зрозуміло – чи забезпечені дітки усім необхідним. З іншого боку дати дитині багато на 860 грн., які отримують батьки, також неможливо.

У службі звертають увагу на те, що виплата допомоги припиняється, якщо мати виїхала за кордон (наприклад, на заробітки), а дитина залишилася на виховання бабусі. Аби допомога надалі виплачувалася, необхідно нотаріально передати повноваження із виховання.

Допомога може бути поновлена, якщо заявниця звернеться з письмовою заявою про поновлення виплати до управління соціального захисту населення у встановлені законодавством терміни. Заявникам, яким призначена допомога, необхідно повідомляти про зміну фактичного місця проживання або реєстрації для запобігання випадків припинення цієї допомоги.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман