TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Чому обласна рада не хоче віддати Гусятину «мертвий» санаторій?

Опубліковано: 27.11.2017 18:53
Чому обласна рада не хоче віддати Гусятину «мертвий» санаторій?

Під час сесії Тернопільської обласної ради, яка відбудеться 22 вересня, депутати розглянуть питання щодо передачі комунального санаторію «Медобори» у власність Гусятинської селищної громади.

Напередодні депутатська комісія з питань соціально-економічного розвитку надала висновок про відмову громаді у передачі санаторію. Тож, очевидно, аналогічним буде рішення колег по сесійній залі.

Річ у тім, що ще весною громада Гусятина звернулася до обласної ради з проханням передати їй заклад. Селищна рада планувала поетапно відновити його роботу, залучити інвестора у галузі туристично-рекреаційної діяльності і таким чином створити у містечку понад 200 нових робочих місць. Поміж тим, розвивати сферу супутніх послуг.

Санаторій «Медобори» є власністю Тернопільської облради. Багато років заклад не працює. Частину його приміщень розпродали. Решта – пустують. Місцеві жителі розповідають, що нині будівлі у жалюгідному стані. Злодії виносять із санаторію всі цінні речі, в тому числі металеві предмети, які згодом здають на брухт.

На відновлення роботи санаторію потрібні десятки мільйонів гривень. Перспективи зробити це за державні кошти немає. Депутати не бачать доцільності передавати об’єкт іншій громаді, адже обласна рада сама може зайнятися пошуком інвестора. В іншому випадку – внести санаторій в перелік об’єктів, які підлягають приватизації, і заробити на цьому чималі кошти.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман