TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Зборів сортуватиме сміття (Фото)

Опубліковано: 27.11.2017 19:31
Зборів сортуватиме сміття (Фото)

Чисте, європейське місто – саме такі ідеали змусили Христину Ремез гімназистку Зборівської гімназії досліджувати складну тему роздільного збору сміття. Як наслідок молода активістка написала цілу наукову роботу, а Агрохолдинг «МРІЯ» дав ініціативі «життя».

Проект «Зборів крокує у Європу» –  акція по організації роздільного збору твердих побутових відходів, яку днями презентували у місті. У рамках акції Агрохолдинг «Мрія» закупив 25 наборів контейнерів для збору відходів, а також спеціальний прес для  того, щоб відсортоване сміття можна було б спресувати. Таким чином воно стане легшим для подальшого транспортування. Допомагали популяризувати проект місцеві школярі. Саме вони проводили стилізований флеш-моб та агітаційну роботу із населенням.

Сортувати сміття – це дуже важлива річ, адже саме так ми зможемо надати відходам вторинне життя і нам вдасться не тільки заощадити, а й зробити чистим і довкілля, і сумління – ділиться враженнями учасниця флеш-мобу Марта Лукачат. – Ми ходимо по вулицях рідного міста і розповідаємо людям чому важливо сортувати відходи, а також пояснюємо, як правильно це робити.

Розташовані сміттєві майданчики з трьома контейнерами різних кольорів по цілому місту. Зокрема синій контейнер призначений для паперових відходів, зелений  – для скла, а жовтий – для пластику. У рамках проекту було також закуплено паперові контейнери. Це так звані «офісні» сортувальні баки. Учні рознесли їх по державних установах, при цьому розповідають основні правила сортування. Передбачені спеціальні баки і для батарейок, встановили їх у магазинах техніки та території комунального підприємства.

Відсортоване сміття Зборова приноситиме додаткові кошти для міста. Адже місцева влада шукає підприємства, куди б можна було здати відходи за хорошу ціну, а виручені кошти направлятимуть на благоустрій міста.

Для Агрохолдингу «Мрія» це другий пілотний проект по організації роздільного збору твердих побутових відходів.

Козова та Зборів – два населених пункти, які починають сортувати сміття за нашого сприяння – розповідає директор Благодійного фонду Агрохолдингу «МРІЯ» Василь Мартюк. – Коли ця акція приживеться – будемо розширювати на прилеглі населені пункти. Проект реалізований в рамках соціальної програми Компанії. Загалом ми виділили близько 300 тис. грн для реалізації задуманого у Зборові та Козові. Якщо ініціатива дасть бажані результати – будемо збільшувати кількість сміттєвих баків, а також охоплювати інші населені пункти.

null

До слова, місцеві жителі також бачать «сміттєву проблему». Напередодні акції у місті було проведено опитування, яке показало готовність місцевих сортувати сміття, а не свідомих громадян – штрафувати.

Ірина Пискур


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман