TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Накопичувальні пенсії в Україні: які внески зобов’яжуть платити українців

Опубліковано: 19.01.2020 17:25
Накопичувальні пенсії в Україні: які внески зобов’яжуть платити українців

Накопичувальна пенсія в Україні, яку фракція “Слуга народу” пропонує зробити обов’язковою, передбачає щомісячні внески для всіх українців у розмірі 1% від заробітної плати. Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді в кінці грудня, хоча розмови про це ведуться вже останні 15 років.

Передбачається, що кожен українець буде брати безпосередню участь у процесі накопичувального пенсійного забезпечення і таким чином піклуватися про своє майбутнє. Відповідно до існуючого законопроекту, роботодавців зобов’яжуть платити 2% від розміру заробітної плати працівників, а працюючі особи будуть сплачувати внески у розмірі, як мінімум, 1% від заробітної плати. При цьому працівник зможе збільшити розмір самостійних внесків. У такому випадку роботодавець буде пропорційно доповнювати внески працівника власними внесками у розмірі до 5% від суми його заробітної плати, – пише news.finance.ua.

Після введення накопичувальної пенсійної системи кожен її учасник повинен буде вибрати для себе на сайті Центрального пенсійного адміністратора портфель – консервативний збалансований або динамічний, або подати заяву встановленого зразка в органи Центрального адміністратора.

Якщо учасник системи не зробить вибір самостійно, його внески автоматично розподілять між пенсійними портфелями, управління активами яких здійснюється авторизованими компаніями, з якими Радою Пенсійного казначейства укладені договори. Учасник системи зможе в майбутньому змінити пенсійний портфель або вибрати уповноважений недержавний пенсійний фонд за власним розсудом.

У разі смерті громадянина право власності на пенсійні заощадження перейдуть до його спадкоємців. До цього часу накопичені гроші будуть вважатися його власністю.

Востаннє розгляд закону про обов’язкові накопичувальні пенсії перенесли з 1 січня 2019 року на 1 січня 2020 р.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман