TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

В Україні у 2020 році тричі підвищать пенсії: хто отримає надбавку

Опубліковано: 18.01.2020 20:51
В Україні у 2020 році тричі підвищать пенсії: хто отримає надбавку

Пенсії в Україні будуть кілька разів перераховуватися.

Пенсії в Україні у 2020 році будуть тричі перераховані у зв’язку з індексацією і підвищенням прожиткового мінімуму, а також новими пенсійними програмами. Як зміняться пенсії до кінця 2020 року, хто зможе розраховувати на надбавку, а кому виплати не збільшать – читайте в матеріалі.

Індексація в березні

У березні 2020 року буде проведена автоматична індексація пенсій, в результаті якої пенсіонери зможуть розраховувати на надбавку. Конкретні цифри будуть опубліковані вже в кінці січня, – пише rbc.ua.

Індексацію проведуть за формулою “50% інфляції + 50% зміни середньої зарплати за минулий рік”. Експерти вважають, що після перерахунку пенсії в середньому зростуть на 12-15%.

Дворазове підвищення “мінімалки”

Мінімальна пенсія буде підвищуватися разом із змінами прожиткового мінімуму. Так, з 1 липня 2020 року “мінімалка” збільшиться на 74 грн – з 1638 до 1712 грн. А 1 грудня 2020 року мінімальний розмір виплат буде збільшено ще на 57 грн. Таким чином, до кінця року мінімальна пенсія складе 1769 грн.

У той же час, працюючим пенсіонерам та пенсіонерам-підприємцям навряд чи варто чекати підвищень. Замість цього з них можуть вирахувати гроші після верифікації, якщо вони невчасно заявили в ПФУ про працевлаштування, або там з якихось причин не врахували зміни і підвищили виплати.

Програма для пенсіонерів старше 80-ти

Крім того, в грудні 2019 року президент Зеленський анонсував істотну надбавку для пенсіонерів категорії 80+. За словами гаранта, на ці потреби вже виділено 13 млрд гривень. Пенсіонери зможуть отримувати від 400 до 1100 гривень щомісяця.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман