TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Українцям готують неприємний сюрприз із субсидіями: хто втратить знижку

Опубліковано: 16.10.2019 18:03
Українцям готують неприємний сюрприз із субсидіями: хто втратить знижку

Для отримання права на субсидію в новому опалювальному сезоні українці повинні до 15 жовтня подати заяву на отримання допомоги від держави. Тепер замість одного “Ощадбанку” громадяни можуть вибрати зручну для них фінустанову (з 38 запропонованих), звернутися в банк, відкрити рахунок і написати заяву для нарахування коштів у відповідний банк.

Українці можуть сплачувати за спожиті послуги по комуналці з урахуванням суми субсидії. Однак у випадку, якщо в одержувача пільги борг по оплаті на суму понад 340 грн, то виплачувати субсидії готівкою вже не будуть, – пише Бізнес Компаньйон.

Одержувачів пільг очікує неприємний сюрприз – в новому опалювальному сезоні будуть скорочені нормативи на витрата газу: держава компенсуватиме тільки 4 кубометри газу на опалення замість 4,5, як раніше.

За словами експерта з питань ЖКГ Андрія Нікончука, з початком опалювального сезону заборгованість напевно буде збільшуватися.

“Ми побачимо, як швидко вона буде накопичуватися, зокрема внаслідок платежів за опалення і гаряче водопостачання”, – прогнозує він. У той же час потрібно враховувати скорочення числа отримувачів субсидій – до держбюджету 2020 заклали на 8 млрд грн менше.

“Українці стали отримувати більше. Реальна заробітна плата зросла, пенсія збільшується. Для когось вони значні, для когось ні”, – говорить директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський.

Тим часом, у парламенті готують до другого читання законопроект “Про верифікацію і моніторинг державних виплат”, згідно з яким частина одержувачів субсидій можуть бути позбавлені допомоги.

Так, згідно із законопроектом, в Україні буде запущена багатоступінчаста система перевірки даних різних реєстрів і баз даних з інформацією про одержувачів субсидій.

Проводити будуть, зокрема: превентивну перевірку (під час подачі документів), поточну (під час виплат) і ретроспективну (після закінчення виплат допомоги). Останні дві перевірки запустять через місяць після того, як закон отримає силу.

У Міністерстві соціальної політики закликали субсидіантів уважніше ставитися до заповнення декларацій і не “забувати” вказувати додаткових доходів сім’ї.

“Слід ретельно задекларувати види і суми доходів, інформація про яких відсутня в Держреєстрі фізичних осіб – платників податків та Держреєстрі соціального страхування. Це може бути дохід від здачі майна в оренду, доходи від реалізації власної продукції, майно, недекларовані доходи, отримані під час роботи за договором цивільно-правового характеру, або стипендії, які отримують студенти – члени сім’ї одержувача субсидії, інші надходження (в тому числі – зарубіжні переклади). Як показує практика – саме ці доходи найчастіше якраз і “забувають” вказати в декларації неуважні одержувачі”, – відзначають в Мінсоцполітики.

Також в міністерстві закликають поінформувати орган, який призначав субсидію, якщо: змінився склад сім’ї; змінився набір житлово-комунальних послуг; в сім’ї з’явилося авто з датою випуску до 5 років; було куплено майно або оплачені послуги дорожче 50 тисяч грн. Попередньо проект готують до прийняття 15-18 жовтня.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман